Senggugut Hilang, Period Teratur Dengan GLA Kompleks

Assalamualaikum..



   Saat datang bulan memang akan menyebabkan kita tak rasa sangat tak selesa. Apa tah lagi kalau time 'datang bulan' tu datang sekali dengan pakej senggugut, nak buat kerja pun tertangguh. Waktu saya di universiti dulu, housemate saya mengalami masalah senggugut yang teruk. Malah tiap kali datang bulan, dia akan ambil mc dan ponteng kuliah.

  Tahap senggugut kawan saya ni sampai tak boleh bangun untuk buat kerja apa pun..asyik terbaring je. Bukan itu saja, malah siap datang dengan pakej muntah dan pening. Memang simpati dengan kawan saya ni.

  Masalah senggugut ni sangat common dikalangan wanita, yang cuma membezakan samada tahap senggugut itu teruk atau biasa je. Antara punca yang menyebabkan masalah sengugut ini adalah ketidakstabilan hormon. Ada juga kajian yang dijalankan menunjukkan jika seseorang wanita itu berada dalam keadaan tertekan, ia juga mampu trigger senggugut.


Solusi Masalah Senggugut.

  Ramai yang mengambil mengambil pain killer untuk mengatasi masalah sengugut ni. Tapi jangan lupa ya, pain killer sebenarnya hanya berfungsi melegakan kesakitan senggugut sementara sahaja. Kalau kita alami senggugut setiap bulan, tak kan nak ambil pain killer setiap bulan kan. Pain killer memang berkesan dalam mengurangkan kesakitan, tapi dalam tempoh masa yang panjang mungkin akan membawa kesan lain. Jadi, kalau ada solusi yang lebih selamat untuk mengatasi masalah senggugut ni, why not kan?

GLA Kompleks

  GLA Kompleks merupakan suplemen yang membantu dalam mengatasi masalah senggugut ni. GLA secara umumnya berfungsi
  • Melegakan PMS
  • Membantu mengawal kitaran haid yang normal
  • Meningkatkan kesuburan
  • Membantu menangani gejala menapaus.
  Pernah seorang rakan saya cuma datang bulan 2-3 kali setahun sebab period tak teratur. Jadi agak sukar untuk dia merancang untuk hamil sebab tak boleh tentukan waktu subur untuk meningkatkan potensi kehamilan. Jadi saya cadangkan untuk amalkan GLA Kompleks bagi mengatasi masalah period yang tak teratur dulu baru agar mudah merancang kehamilan. Alhamdulillah, selepas 3 bulan pengambilan GLA Kompleks secara konsisten, period beliau kembali normal dan berjaya hamil.

  Itu cuma based on pengalaman orang yang berada disekeliling saya. Ramai lagi yang berjaya mengatasi masalah senggugut dengan mengamalkan pengambilan GLA Kompleks ni. Berikut adalah testimoni mereka yang bebas senggugut dengan GLA Kompleks.










  Jika kita ada pilihan untuk mencari solusi yang lebih selamat untuk meningkatkan tahap kesihatan kita, kenapa tidak cuba kan? Namun bagi mereka yang mengalami masalah senggugut yang kronik, saya syorkan better untuk berjumpa dengan doktor pakar sakit puan bagi memeriksa keadaan kesihatan anda.


Salam Sayang...


 Call / Whatsapp : 019 393 7880
 Email: nurraihanah20@gmail.com
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: fatinrosales_beautysupplement
Ingin menjadi Ahli  Shaklee : JOIN NOW!




0 comments:

Post a comment