Persediaan Suplemen Ketika Beraya

Assalamualaikum..


  Tahun ni pastinya sambutan raya sangat berbeza dengan sambutan raya sebelumnya memandangkan negara kita masih dalam fasa Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat akibat dari pendemik Covid 19.

  Namun itu tak bermakna kita tak boleh beraya bersama keluarga kerana kerajaan sendiri sudah menetapkan syarat untuk sambutan Aildilfitri tahun ni. Apa yang penting, kita masih boleh bersama keluarga walaupun terdapat kengkangan dalam ziarah menziarahi sewaktu raya.

  Bercakap tentang raya.. sudah pastinya kita akan menjamu pelbagai makanan yang sedap. Pastinya ada menu rendang, lemang, ketupat dan macam2 menu lain lagi. Dalam pada beraya, jangan lupa untuk menjaga kesihatan juga ye.

  Maklum lah elok bulan puasa berat turun, kolestrol turun, bacaan gula turun tiba-tiba bila raya semua pun naik sebab tak jaga pemakananšŸ˜

  Justeru tu, perlu standby suplemen untuk menjaga kesihatan kita. Antara suplemen yang sentiasa saya cadangkan kepada customer atau untuk diri saya sendiri adalah :


  • Omega Guard - membantu membakar lemak yang degil. 
  • Lecithin - membantu menguraikan lemak dalam badan 
  • Herb-Lax - membantu untuk detoks dan membantu pelawasan serta mengempiskan perut
  • Alfalfa Kompleks - mencuci usus dan membuang toksin
  3 suplemen ini memang wajib saya ambil ketika beraya sebab saya tak mahu berat saya naik secara mendadak. Bagi mereka yang mempunyai masalah kolestrol, Omega Guard ni wajib standby kat rumah ye.







  Aidilfitri bukan saja hari untuk kita menyambut hari kemenangan kita setelah sebulan berpuasa. Aidilfitri juga adalah hari untuk kita mensyukuri nikmat yang Allah berikan pada kita walaupun disaat keadaan sukar untuk kita. 

  Semoga kita semua sentiasa dalam lindungan Allah setiap masa.. insyaAllah. 


Salam Sayang...


 Call / Whatsapp : 019 393 7880
 Email: nurraihanah20@gmail.com
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: fatinrosales_beautysupplement
Ingin menjadi Ahli  Shaklee : JOIN NOW!




0 comments:

Post a comment