Keistimewaan Set Kehamilan Shaklee..

Assamualaikum..



  Beberapa hari yang lepas ada kawan tanya tentang set kehamilan Shaklee. Katanya dia banyak baca feedback yang set kehamilan Shaklee ni bagus..bukan je untuk ibu malah untuk bayi dalam kandungan. Even nurse kat klinik kesihatan pun rekomen vitamin Shaklee ni untuk dia.

  Tapi bila tengok set kehamilan Shaklee ni ada banyak sangat vitaminnya, kawan saya ni pun macam was-was nak beli..yelah..kat klinik kesihatan dapat vitamin pun setakat 2-3 jenis je..tapi bila nak beli set kehamilan Shaklee sampai 5 jenis kena makan. Katanya penat nak telan vitamin saja..hehehe.

  Sebenarnya memang la set kehamilan Shaklee ni ada beberapa vitamin. Tapi setiap vitamin ni ada fungsinya tersendiri. Yang paling bestnya, disebabkan ada vitamin boleh tahan sehingga 3-6bulan boleh la terus jadikan vitamin untuk berpantang..jimat gitewww..



  Apa keistimewaan setiap vitamin dalam set kehamilan Shaklee sebenarnya.

  • ESP - Membekalkan protien kepada ibu dan anak. Protien ni sangat penting untuk perkembangan sel yang sihat. Jadi selain memberi tenaga kepada ibu, protien yang diserap oleh bayi dalam kandungan membantu tumbuhbesaran bayi juga
  • Vitamin C - Sistem imun wanita yang hamil ni biasanya lebih rendah banding orang biasa. Jadi kan elok kalau kita ambil extra penjagaan kesihatan bagi meningkatkan tahap imun tubuh. Ibu sihat, anak pun sihat kan?
  • Vitamin B Kompleks - Ibu hamil memerlukan asid folik untuk perkembangan bayi terutamanya perkembangan saraf bayi. Vitamin B Kompleks Shaklee bukan saja membantu perkembangan bayi yang sihat, malah ia membekalkan pelbagai vitamin untuk ibu yang hamil
  • Vita-Lea - Multivitamin ni sangat penting supaya ibu kekal cergas. Takde lah letih-letih kan. Paling utama, Vitalea ni sangat-sangat membantu ibu yang sentiasa mengalami masalah Hb yang rendah. 
  • Ostematrix - Tak semua ibu hamil suka minum susu. Tapi kena juga ambil sumber kalsium untuk kekuatan tulang ibu dan anak dalam kandungan. Tak cukup kalsium nanti tulang pun cepat rapuh. Ostematrix ni juga sangat membantu ibu yang sentiasa mengalami masalah sembelit ketika hamil.
  • Omega Guard - Digalakkan diambil sewaktu kandungan berusia 3bulan ke atas. Omega Guard ni adalah suplemen minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Bonus satu lagi..pengambilan omega guard juga boleh membantu mengawal berat badan ibu hamil agar tidak berlebihan tau.
  Jadi nampak tak yang setiap vitamin Shaklee dalam set kehamilan ni mempunyai fungsi tersendiri. Tak rugi kalau beli sebab vitamin ni boleh dimakan masa hamil, berpantang dan juga menyusukan bayi. Jimat kan???

  Jom tengok testimoni mereka yang mengamalkan vitamin Shaklee sepanjang tempoh kehamilan.








  Memandangkan bulan ni ada promo Welcome Set untuk set hamil Shaklee ni, jom grab peluang untuk menjadi ahli. Boleh klik link join ahli kat bawah ye.


Salam Sayang...


 Call / Whatsapp : 019 393 7880
 Email: nurraihanah20@gmail.com
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: fatinrosales_beautysupplement
Ingin menjadi Ahli  Shaklee : JOIN NOW!



0 comments:

Post a comment