Carotomax..Vitamin Untuk Kesihatan Mata

Assalamualaikum..

  Waktu kecik-kecik dulu, bila waktu nak buat kerja sekolah atau tengah study, ayah mesti pesan, jangan tengok buku tu dekat-dekat nanti mata rosak. Tak pun masa dulu-dulu takde gadjet, suka tengok tv dekat-dekat..nanti mula lah dengar suara ayah kata..jangan tengok tv dekat-dekat nanti mata rosak..



  Lagi best, ayah selalu pesan, makan la carrot banyak-banyak. Carrot ni banyak khasiatnya..nanti boleh cerahkan mata..tak payah pakai cermin mata. Tapi masa tu, saya bukanlah penggemar carrot. Kalau makan pun, jemu kan kalau asyik makan carrot hari-hari..jadi baik dengar cakap ayah jangan tengok tv dekat-dekat supaya dapat jaga mata.



  Zaman sekarang, tak kan nak makan carrot hari-hari kan untuk dapatkan mata yang sihat. Yelah, aktiviti kita seharian pun dah memang terdedah dengan komputer, gadjet dan hp. Itu sesuatu yang tidak dapat kita elak. Malah kalau tengok, sekarang ni budak-budak pun dah mula pakai cermin mata. Salah satu sebabnya mungkin sebab terlalu terdedah dengan silauan dari tv atau pun handphone.

  Jadi macamana nak jaga kesihatan mata kita. Cubalah Caratomax Shaklee. Caratomax ni dikenali juga sebagai vitamin A dari Shaklee yang sangat bagus untuk kesihatan mata. Carotomax merupakan hasil gabungan  6 jenis Karotena yang diambil dan diekstrak daripada buah-buahan dan sayur-sayuran yang tinggi sifat antioksidan sebagai contoh  biji anggur, tomato, brokoli, kentang, rumpai laut dan minyak sawit.


  Sebiji kapsul Carotomax membekalkan lebih 13mg kebaikan Karotenoid semulajadi yang baik untuk kesihatan mata. Selain menjaga kesihatan mata, Caratomax juga membantu untuk kesihatan kulit disamping meningkatkan sistem imun tubuh. Kiranya Caratomax ni bukan semata-mata untuk kesihatan mata, tapi ada manafaat lain juga untuk kesihatan.

  Ini pula adalah kebaikan Carotomax Shaklee yang perlu anda tahu : 

  • Memelihara kesihatan yang baik
  • Membantu memeliharan kecantikan kulit dan selaput lendir
  • Menghalang kanser dan penuaan kerana fungsi carotomax yang tinggi antioksida
  • Menghalang infeksi
  • Mempertingkatkan 'visual ungu' yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap
  • Membantu mengurangkan masalah mata yang rabun dan kering
  • Membantu mengurangkan penyakit katarak dan galucoma
  • Membantu mengatasi kelesuan mata akibat menghadap komputer atau smartphone terlalu lama
  • Membantu mengurangkan masalah mata lebam 'eye bag' dibawah mata
  • Melindungi lapisan luar kornea mata
  • Sangat bagus untuk mereka yang kerap menggunakan komputer.
  Carotomax ni bukanlah ubat untuk menggelakkan masalah mata khususnya rabun. Tapi pengambilan Carotomax secara konsisten mampu mengurangkan dan melambatkan potensi masalah rabun. Jadi kalau ada masalah rabun atau silau sedikit, cuba konsisten ambil Carotomax dan lihat perbezaannya.

  Saya sendiri adalah pengguna Carotomax sejak setahun yang lepas. Masalah mata saya adalah silau sampai saya tak boleh memandu kereta pada waktu malam. Namun berkat konsisten mengambil Carotomax, saya tiada masalah silau ketika memandu pada waktu malam

Testimoni Carotomax









Salam Sayang...


 Call / Whatsapp : 019 393 7880
 Email: nurraihanah20@gmail.com
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 



0 comments:

Post a comment