Berat Turun dan Kekal Sihat Di Bulan Ramadan..

Assalamualaikum..

  Ramai kata bulan Ramadan ni selain dari selain dari fokus kepada ibadah, ia juga adalah bulan dimana kita boleh menurunkan berat badan. Maklumlah, puasa seharian, tak makan apa2, makan pun cuma ketika berbuka dan bersahur, jadi boleh la turun berat badan kan.



  Eh, tapi tak juga tau. Ada juga kawan-kawan saya, ikut pengalaman mereka yang terdahulu, bulan puasa ni berat tak turun langsung, malah yang naik adalah. Manalah tidaknya, walaupun seharian berpuasa, tapi bila time berbuka tu, semua benda nak makan. Kadang-kadang terlebih makan pun ada. Tambah lagi kalau ada beraneka kuih yang manis ditambah pula air yang manis..faham2 sendiri lah ye. Itu tak masuk lagi tau menu supper..makin bertambah-tambah pula seleranya. Da tu macamana nak turun berat masa bulan puasa tu?



  Sebenarnya basic nak turun berat tu senang je kan..KAWAL PEMAKANAN. Tapi bulan puasa ni, macam susah pula nak kawalnya. Nak makan macam-macam je..craving macam-macam. Lepas tu senaman pun kurang buat. Lagi-lagi dalam tempoh PKP sekarang ni yang membataskan kita bersenam outdoor, lagi la sukar untuk kita menurunkan berat badan kan.




  Sebab itu lah, Shaklee menawarkan koleksi suplemen yang boleh membantu menurunkan berat badan semasa berpuasa dan sekaligus anda pun dapat pakej sihat. Shaklee ni cuma membantu je tau, kalau tak kawal pemakanan, tak buat senaman ringan susah juga nak turun berat tu. Okay jom tengok set Slim yang Shaklee ada untuk bantu anda turunkan berat badan.

1. ESP Shaklee - ESP ni memang orang amalkan ketika berpuasa. Selain memberikan rasa kenyang, ESP sebenarnya membantu untuk menurunkan berat badan juga. Pengambilan ESP bersama buah-buahan dapat memberikan rasa kenyang lebih lama disamping kekal bertenaga semasa berpuasa.

2. Omega Shaklee - Omega Shaklee ni sangat membantu dalam membakar lemak dalam badan. Selain itu, Omega antara suplemen yang menjadi favourite dikalangan mereka yang mempunyai masalah kolestrol yang tinggi. Nak alami kesan Omega yang lebih ketara, bila anda buat aktiviti senaman, ambil 3biji Omega sebelum bersenam..confirm peluh mencurah-curah kerana Omega membantu membakar lemak semasa proses senaman berlaku.

3. Lecithin Shaklee - Dikenali sebagai suplemen yang membantu menguraikan lemak. Sangat bagus diamalkan selepas makan. Lepas makan je, terus ambil Lecithin. Lecithin ni akan mengurai lemak sebelum lemak berkumpul di dinding sel. Kalau nak hasil yang lebih 'power' lagi, ambil la bersama dengan Omega. Kombinasi dua suplemen ini selain membantu menurunkan berat, mampu juga mengawal kolestrol dalam badan

4. Herbalax - Masa puasa ni, mesti kita kurang minum air kan, ditambah pula dengan makan macam-macam. Bila jadi macam tu, tak pasal-pasal kena sembelit, perut pun rasa macam buncit semacam sebab tak membuang. Herbalax sangat membantu mereka yang mengalami masalah ketidakcernaan. Selain membantu proses pembuangan toksin, Herbalax juga membantu mereka yang mengalami masalah sembelit.



5. Cinch Shake - Seperti juga ESP, cinch adalah minuman protien yang sangat mengenyangkan. Cinch ni dikenali sebagai meal replacement dan sangat diminati dikalangan mereka yang berdiet dan ingin menurunkan berat badan. Cinch terdapat dalam 3 perisa yang sedap iaitu Vanilla, Coklat dan juga Latte. Jadi sambil berdiet, anda juga boleh minum minuman yang sedap serta berkhasiat.



  Untuk saya sendiri, saya amalkan pengambilan ESP ( ini adalah suplemen wajib ), Herbalax dan juga Omega. Sesekali saya amalkan juga cinch ketika saya bersenam sebab cinch ni membantu dalam membina otot dalam badan. Takdelah badan kita menggelebeh kan bila dah turun. Anda boleh pilih suplemen mana yang anda inginkan. Contohnya kalau anda nak kurus, nak build muscle, nak mudah untuk membuang atau pun nak detokskan toxin dalam badan, saya boleh syorkan suplemen yang sesuai untuk anda.

  Okay, jom layan testimoni mereka yang berjaya turunkan berat badan dengan bantuan suplemen Shaklee..









Salam Sayang...


 Call / Whatsapp : 019 393 7880
 Email: nurraihanah20@gmail.com
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 





0 comments:

Post a comment