Time Flies So Fast..

Assalamualaikum..


  Time flies so fast..bila tengok balik blog ni, last entry was on April. Where did all the times goes??Hakikatnya, masa tak pernah menunggu kita. Kita yang kena kejar masa dan mengisi masa yang ada ini dengan perkara yang berfaedah..untuk duniawi dan akhirat.

  Life has been very busy lately. Yes, saya masih menjual Shaklee walaupun sudah lama tak update blog ni. Just recently saya cuba berjinak-jinak aktif semula dalam Instagram untuk promote semula Shaklee. Alhamdulillah, masih ramai lagi Shaklee user dan Shaklee lover yang setia membeli dan menggunakan Shaklee bersama saya. Syukur..

  Sekarang sibuk dengan kerja hakiki, kerap pula ke luar daerah untuk berkursus. Urusan anak paling busy sekali walaupun hanya menguruskan seorang anak saja..I salute those supermoms yang sangat kuat handle anak-anak regardless they are housewife or working women. It is not an easy task being a mother kan. We work non stop for 365 days and sometimes we are working for free. Semua demi kerana amanah yang Allah berikan.

  Besides kerja hakiki, urus anak, outstation sana sini, I am still active in workout. Masih setia dengan weight lifting ( I think i never mention this one before in my previous post ), and masih join running event even though not so active like before. For me, perlu untuk kekal aktif walau sesibuk mana pun kita dengan aktiviti harian kita di rumah. Do what ever you love to do, as long as its good for your health.

  Being a women in 40's, tenaga takdelah sama macam zaman muda kan..this time of this age, cuba untuk mendekatkan diri kepada maha pencipta. There is a verse in the Quran saying


Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redhai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu/berserah diri).”(Surah Al-Ahqaf (46) ayat 15)


  Alhamdulillah..di usia yang telah menjangkau 40's ini, saya lebih banyak bersyukur dengan apa yang saya miliki. Sudah tidak kisah dengan pandangan orang lain pada saya. Lagipun yang menilai kita disana hanya DIA yang satu. Sementara kita masih berada di bumi tuhan, senyum, syukur dan sentiasa ingat apa yang ada dengan kita ini adalah pinjaman semata-mata. Tiada yang kekal, dan semuanya akan dipulangkan kelak..

  Think this will be enough for time being. Moga saya istiqamah untuk posting entry baru. Not only about Shaklee, but about my life as well. Till them, take care everyone dan jangan lupa sentiasa bersyukur setiap hari, setiap saat..

  Lots of Love













0 comments:

Post a Comment