Kenapa Perlunya Vitamin C Dalam Setiap Rumah

Assalamualaikum,

   Satu vitamin yang tak pernah saya tinggalkan dalam kehidupan harian saya adalah vitamin C. Malah saya akan pastikan stok vitamin C saya sentiasa ada dirumah mahupun dipejabat. Bagi saya vitamin C adalah vitamin yang wajib ada dirumah, malah saya syorkan ada disetiap rumah.



  Kenapa saya syorkan setiap rumah perlu ada vitamin C? Untuk makluman, vitamin C adalah vitamin asas yang penting dalam melindungi sel-sel badan kita daripada serangan penyakit. Jadi jika anda mengambil vitamin C ini, anda sekaligus melindungi diri anda daripada serangan penyakit berbanding mereka yang tidak mengambil vitamin C.

  Untuk diri saya pula, saya mengalami masalah sinus ataupun resdung. Saya sangat alah pada suhu yang terlalu sejuk, habuk, asap rokok mahupun bau yang menyegat hidung. Jadi untuk elak pada alahan tersebut, memang saya akan ambil 2 biji vitamin C setiap hari

  Pengalaman saya sendiri, bila terasa tekak mula perit, rasa nak demam, saya memang akan amalkan pengambilan vitamin C. Saya akan telan 4biji vitamin C untuk mengelakkan demam berlarutan. Sekarang ni memang amat jarang untuk saya telan panadol jika demam atau selesema, cuma amalkan vitamin C saja untuk tingkatkan sistem imun tubuh

  Selain membantu dalam segi kesihatan, saya juga mengamalkan vitamin C untuk kecantikan kulit. Vitamin C mempunyai kolagen yang membantu mencerahkan kulit wajah secara semulajadi. Saya juga perasan jika mengamalkan pengambilan vitamin C secara konsisten, jerawat amat sukar muncul. Boleh katakan sejak saya mengamalkan vitamin C, jerawat pada wajah jarang muncul dan biasanya jerawat akan cepat kecut. Parut juga cepat hilang

  Vitamin C Shaklee boleh diamalkan oleh mereka yang mengalami gastrik juga sebab ia bukan dibuat daripada buah oren. Ia dibuat dari extract jagung yang boleh diambil oleh orang dewasa yang berusia 12 tahun ke atas.

  Sebotol vitamin C berharga RM98 dan mengandungi 180biji. Bila tengok harga rasa mahal kan, tapi kalau sehari makan sebiji, sebotol tu tahan sampai 6bulan. Jimat tak? Nampak je mahal kan..tapi sebenarnya sangat jimat.

  Jika anda ingin mencuba vitamin C, jangan segan-segan hubungi saya ye. COD percuma untuk anda yang berada disekitar Taiping dan Kamunting dan saya juga mempunyai ready stok vitamin C jika anda ingin membelinya dengan segera

  Anda juga boleh lihat testimoni vitamin C melalui LINK INI.





Salam Sayang








**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 



Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut:
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 

0 comments:

Post a Comment