Bagaimana Vivix Membantu Penyakit Diabetes

Assalamualaikum..

   Semalam berpeluang untuk ke klinik bagi tujuan screening pesakit untuk program diabetes di hospital. Bila tengok rekod di hospital, setiap tahun jumlah pesakit diabetes ini meningkat setiap bulan. Malah ada kanak-kanak seawal 10 tahun juga menghidap penyakit Diabetes Type 2.Bagaimanakah diabetes berlaku?

  Secara umumnya, dalam tubuh kita, terdapat pankreas yang berfungsi mengeluarkan hormon seperti insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga. Ketika kita makan, kandungan gula dalam darah akan naik. Pankreas akan mengeluarkan insulin yang akan menukarkan gula ini kepada tenaga

  Dalam kes pesakit diabetes, pankreas tidak mampu lagi mengeluarkan insulin bagi menukarkan gula kepada tenaga, yang akan menyebabkan gula dalam badan semakin tinggi dan menjadi faktor kepada penyakit diabetes.4 Cara Vivix Membantu Pesakit Diabetes

  Vivix antara suplemen yang mendapat sambutan ramai bagi mengawal diabetes. Vivix bertindak melalui 4 cara berikut bagi mengawal diabetes seseorang

  • Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi pengambilan secara berterusan dapat memberi manafaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovascular dan diabetes yang disebabkan oleh kerosokan gen
  • Kandungan Polifenol yang terkandung dalam Anggur Muscadine di dalam Vivix akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis / Diabetes.
  • Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.
  • Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

  Bagi mereka yang mempunyai keluarga atau rakan-rakan yang menghidap diabetes, ikhtiarkan lah dengan Vivix. Vivix bukan saja membantu dalam membantu pesakit diabetes, ia juga membantu memberi kesihatan keseluruhan.


TESTIMONI VIVIX DAN DIABETES 


Testimoni 1


Testimoni 2
Testimoni 3
Salam Sayang
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut:
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 

0 comments:

Post a Comment