GLA Kompleks Bukan Sekadar Vitamin Kesuburan

Assalamualaikum..

  Kalau sebut pasal GLA Kompleks, kebiasaanya dikaitkan dengan kesuburan wanita. GLA dikenali juga suplemen yang membantu mengatasi masalah hormon wanita khususnya mereka yang mempunyai kitaran haid yang tidak teratur dan mereka yang ingin hamil. Namun GLA Kompleks ini banyak lagi manafaatnya yang tak semua orang tahu.Kulit semakin berseri - seri  GLA mengandungi Primose Evening oil yang membantu kesihatan rambut dan kecantikan kulit wajah. 

Sebagai antioksida

  Dalam GLA juga terdapat vitamin E yang bertindak sebagai antioksida yang menyingkirkan radikal bebas dalam tubuh.

Membantu pesakit kencing manis
GLA telah terbukti secara klinikal boleh membantu meringankan dan mengurangkan simptom2 yang dialami oleh pesakit diabetic neuropathy seperti rasa kebas2 dan sakit2 pada bahagian anggota tubuh, dapat menurunkan kadar glukosa darah seterusnya memperbaiki saraf.

GLA dapat memperbaiki sensasi, refleks dan kekuatan dalam pesakit diebetes. GLA juga mampu menghalang komplikasi akibat diabetes malah boleh membantu dalam peredaran darah. Ia menghalang pembekuan darah, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi serta mencegah masalah jantung.

Mengawal Kolestrol


GLA mengandungi asid lemak Omega-6 yang dipercayai membantu menurunkan paras kolestrol ‘jahat’ (LDL) dalam badan, meningkatkan paras kolestrol ‘baik’ (HDL); mengurangkan mendapan kolestrol pada dinding arteri (dengan bantuan vitamin E) dan merupakan lemak tidak-tepu yang membantu mencairkan lemak-tepu.


Mengurangkan simptom menapousIa juga merupakan kombinasi antara minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya ia digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. 

  Jadi bagi anda yang masih tak tahu tentang kelebihan lain GLA Kompleks ini, GLA Kompleks boleh diambil oleh lelaki mahupun wanita. Ingin mendapatkan GLA anda atau mengetahui lebih lanjut mengenai GLA? Boleh hubungi saya terus ye..


Salam Sayang
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut:
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 

Follow IG: Nurfatinrosales

0 comments:

Post a Comment