CoQ-Trol Plus Untuk Kesuburan Lelaki

Assalamualaikum..

  Sejak Zink Kompleks dihentikan pengeluarannya 2 tahun lepas, ada banyak juga pertanyaan mengenai vitamin yang sesuai untuk meningkatkan kesuburan lelaki khususnya untuk meningkatkan kualiti sperma.  Biasanya saya akan mengesyorkan pengambilan Vitamin E dan Vitamin C untuk kesuburan lelaki. Namun kini, dengan adalahnya CoQ-Trol Plus yang dipasarkan sejak sebulan yang lalu, mereka yang ingin meningkatkan tahap kesuburan boleh mengamalkan pengambilan CoQ-Trol Plus.  Menurut Dr Zubaidi Hj Ahmad, beliau mencadangkan pengambilan CoQ10 untuk mengatasi masalah sperma yang kurang. CoQ10 berfungsi sebagai tenaga dalam sel yang berada dalam mitochondrion. Ia menghasilkan ATP, iaitu molekul yang menghasilkan tenaga. Oleh itu Coenzym Q10 (CoQ1 adalah ibarat vitamin yang boleh membekalkan tenaga dalam sel sperma.
  CoQ10 memberi banyak manafaat kepada kesihatan pembiakan. Antaranya:

  • Meningkatkan pergerakan sperma
  • Meningkatkan kuantiti sperma
  • Memperbaiki kualiti ovum
  • Meningkatkan peluang tinggi untuk persenyawaan
  Berdasarkan kajian yang dijalankan, pengambilan CoQ10 selama 6bulan meningkatkan jumlah sperma hampir 3 kali ganda dan pergerakan sperma lebih laju berbanding pergerakan sperma sebelum pengambilan CoQ10.
  CoQ10 juga bertindak sebagai vitamin antioksida yang tinggi bagi melindungi sperma daripada kerosakan radikal bebas seperti aktiviti merokok dan juga ia membantu melawan tekanan oksidatif yang menyebabkan kerosakan sperma.

  CoQ10 ini juga sesuai diambil oleh lelaki dan wanita bagi meningkatkan tahap kesuburan. Selain membantu meningkatkan kesuburan, vitamin ini juga memberi pengamalnya kulit yang berseri disamping memberikan tenaga untuk aktiviti harian.

  CoQ10 dan juga CoQ10-Trol Plus adalah produk yang sama, cuma formulanya sudah di upgrade. Ia masih dalam bentuk kapsul soft gel cuma manafaatnya jauh lebih baik dari CoQ10. Jangan lupa untuk mendapatkan produk ini untuk kesihatan diri ataupun insan tersayang. Harganya RM157.70 sebanyak 30biji dan tahan untuk sebulan.


Salam Sayang
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut:
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 

Follow IG: Nurfatinrosales

0 comments:

Post a Comment