Resdung Dan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum..

  Pagi-pagi lagi bersin, hidung kerap berair, muka kerap gatal, sensitif pada habuk dan asap, alahan makan laut. Adakah anda mengalami simptom-simptom ini? Jika ya, anda mungkin mempunyai masalah resdung.  Sebenarnya masalah readung ni sangat common dikalangan masyarakat kita. Boleh dikatakan kebanyakan dari kita mempunyai masalah resdung. Yang membezakan samada ia readung yang kronik sehingga menyebabkan masalah jerawat yang teruk ataupun sekadar resdung yang biasa.

  Saya sendiri mempunyai masalah resdung. Setiap pagi saya akan bersin, saya tak boleh berada dikasawan yang terlalu sejuk, mula la saya bersin. Malah saya akan sensitif pada beberapa makanan laut seperti kerang dan udang. Muka akan menjadi gatal dan hidung menjadi merah. Saya juga tak boleh hidu asap rokok, hidung saya akan merasa pedih dan mula bersin.

  Dulu banyak cara yang saya ikhtiarkan untuk merawat masalah resdung termasuklah menggunakan asap untuk membuang hama resdung malah pernah juga on ubatan untuk masalah ini. Namun ia tidak memberikan kesan.


  Sehinggalah bila saya cuba Set Resdung Shaklee. Terdiri daripada vitamin B, Vitamin C dan juga Alfalfa, kesannya saya perolehi seawal 2 minggu pengambilan. Saya tak bersin lagi diwaktu pagi dan tiadalah lagi masalah gatal pada muka jika makan makanan laut.

  Bagaimana setiap  vitamin ini membantu??

Alfalfa Kompleks

  • Berfungsi mengurangkan keradangan 
  • Merupakan serat yang mengurangkan gegata, elergi dan resdung.
  • Namun alfalfa tidak disyorkan buat mereka yanf mempunyai penyakit SLE
B Kompleks
  • Sumber vitamin B6 dalam vitamin B penting dalam memelihara selaput lendir bagj menghasilkan antibodi dalam tubuh
  • Vitamin B juga dikenali sebagai vitamin anti stres kerana ia merupakan vitamin penstabil hornon dan mengurangkan kegatalan pada muka
Vitamin C
  • Bertindak sebagai vitamin yang meningkatkan antibodi tubuh dan sebagai vitamin antioksida
  • Vitamin C juga membaiki tisu luka akibat dari jerawat akibat resdung

Testimoni Resdung  Alhamdulillah, sepanjang saya mengamalkan set resdung ni, saya tiada masalah bersin lagi malah saya bebas makan makanan laut kegemaran saya.

  Jika anda penghidap resdung dan sudah berikhtiar merawatnya dengan pelbagai cara tetapi masih belum berhasil, anda boleh cuba set resdung ini. Set ini tahan untuk 3bulan dan sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Salam Sayang
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 
Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut:
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: Nurfatinrosales
  

0 comments:

Post a Comment