SunBurn Kulit Hilang Dalam Tempoh Seminggu!

Assalamualaikum..



  2 minggu lepas, saya ke Laketown Bukit Merah Resort bersama anak dan rakan untuk menghabiskan cuti hujung minggu. Biasanya kalau mandi manda ke tempat macam ni, saya tau yang saya memang akan mengalami sunburn. Ditambah pula dengan keadaan cuaca pada masa tu yang panas terik, da confirm kulit saya akan 'terbakar'.

  Jadi sebelum mandi manda, kononnya nak pakai sunblock (sunscreen) supaya kulit saya tidak terkena sunburn. Malangnya, walau dah pakai sunblock pun, tak membantu pun melindungi kulit saya. Akibatnya pada keesokkan harinya, kulit muka saya menjadi kemerahan terasa sangat pedih. Tona kulit muka menjadi tidak sekata dan berbelang akibat sunburn.

  Pengalaman sunburn sebelum ni, kulit saya memang mengambil masa yang sangat lama untuk pulih dari sunburn dan tona tidak sekata. Adakalanya kulit sunburn yang mengelupas itu mengambil masa sehingga 2 minggu untuk pulih. 2 minggu terlalu lama nak tunggu, jadi baik saya ikhtiar untuk perbaiki tona kulit dengan Shaklee




  Apa yang saya buat??
  • Setiap malam, saya akan menyediakan masker ESP Shaklee bersama dengan greek yogurt dan disapukan keseluruh bahagian muka yang terkena sunburn. ESP sangat bagus untuk pertumbuhan sel baru kulit bagi menggantikan sel kulit yang mati. Yogurt pula membantu memberi kelembahan extra kepada kulit yang mengelupas akibat sunburn
  • Vitamin C dan Vitamin E untuk tona kulit yang sekata. Vitamin C mempunyai kolagen semulajadi yang membantu untuk mencerahkan kulit secara semulajadi. Vitamin E pula sangat bagus untuk memudarkan parut pada wajah dan melembutkan kulit wajah yang kasar akibat sunburn
  • Vivix Shaklee adalah suplemen kegemaran saya. Vivix selain membantu kulit kelihatan lebih muda, Vivix membantu melembutkan kulit dan menampakkan kulit wajah lebih segar.

Dan hasilnya


  Sangat berpuas hati dengan kesan pengambilan vitamin Shaklee setiap hari untuk menghilangkan kesan sunburn. Jadi lepas ni, kalau kena sunburn lagi, amalkan je pemakaian masker dan pengambilan vitamin Shaklee secara konsisten, dan kesannya akan nampak dalam seawal satu minggu sahaja


Salam Sayang








**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 



Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut: 
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: Nurfatinrosales

0 comments:

Post a Comment