Pre dan Post Workout Meal ~ Sihat dan Mengenyangkan

Assalamualaikum..

  Lama rasanya tak update tentang rutin workout. Sejak bulan puasa lepas sampai habis bulan Syawal, memang jarang sangat workout. Jadi tak hairan la kan kalau berat naik dengan jayanya. Alhamdulillah nasib baiklah dah start workout rutin minggu ni. Kalau tak, confirm diet masih kelaut lagi..hihi



  Kali ni saya nak share tentang pre and post meal workout. Sebenarnya saya takdelah pandai sangat bab-bab ni, tapi just share apa yang saya belajar sepanjang mengikut workout. Memandangkan workout hari ni diadakan pada waktu pagi, jadi saya ambil sarapan yang mudah dan mengenyangkan.


  ESP memang wajib setiap hari terutamanya bila saya nak workout. Biasanya saya akan ambil 3 sudu bila workout. Kelebihan ESP selain mengenyangkan, ESP juga memberikan tenaga. Memandangkan saya ni tak lalu nak minum plain ESP, saya campur ESP dengan susu coklat. Memang sekali teguk je minum ESP Chocholate Shake ni. Vitamin B dan Vitalea tak lupa. Both sangat bagus untuk memberikan tenaga.

  Selepas workout biasanya digalakkan untuk makan menu yang heavy sikit tapi still healthy. Memandangkan workout pun habis awal, dan masih terlalu awal untuk saya makan lunch, jadi saya cuma buat sandwich telur dengan sedikit mayonis dan juga tomato. Still boleh kira healthy post meal workout juga kan..hihih.



  Okaylah, time to prepare lunch pula. Lepas ni ada penghantaran vitamin Shaklee area Kamunting. Nak tau lebih lanjut mengenai vitamin  Shaklee, boleh hubungi saya seperti dibawah :)


Salam Sayang








**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 



Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut: 
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com Follow 
Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: Nurfatinrosales

0 comments:

Post a Comment