Kenapa ESP Menjadi Pilihan Ketika Berpuasa

Assalamualaikum..




  Alhamdulillah, dah masuk ramadan yang ke 13. Syukur kerana masih diberi kesempatan menjalankan  ibadah puasa tahun ni tanpa sebarang masalah.

  Seperti tahun-tahun lepas, kebiasaannya setiap kali berpuasa, saya cuma mengambil ESP dan sekeping roti beserta sebiji kurma untuk bersahur. Jarang-jarang sekali saya mengambil makanan yang berat untuk bersahur. Pilihan saya tetap ESP kerana nak bancuh sangat mudah, dan mengenyangkan..alhamdulillah.



  Ramai juga dikalangan customer saya yang berpuasa dengan ESP. Antara mereka jenis yang inginkan hidangan yang ringkas sebagai makanan untuk bersahur. Ada yang mengatakan ESP memberikan rasa kenyang berpanjangan berbanding jika mereka makan makanan yang lebih berat.



  Bagi mereka yang ingin menurunkan berat ketika berpuasa ni, ESP juga sangat membantu dalam penurunan berat. ESP mengandungi kalori yang rendah tapi cukup untuk membekalkan tenaga kepada tubuh kita.

Bagi mereka yang ingin lebih cepat kenyang, boleh je modified resepi ESP dengan mencampurkan buah-buahan seperti pisang, strawberry ataupun epal. Jumlah kalori dalam 500 - 1000 kalori bergantung kepada jenis buah yang kita campurkan dengan ESP



  Tau tak, dengan pengambilan ESP, kulit kita juga menjadi lebih cantik. ESP kan protien yang membantu memperbaiki sel-sel kulit yang telah mati. Protien bertindak untuk menggantikan sel kulit yang mati dengan sel kulit baru. So kiranya bila ambil ESP ketika berpuasa ni, selain bertenaga, turun berat badan, ia juga memcantikkan kulit wajah.

  Bulan ni, ramai pula ibu yang menyusukan dan hamil mencari ESP. Kata mereka ESP sangat membantu dalam memberikan tenaga walaupun menyusukan anak. Dikalangan wanita yang hamil pula, ESP adalah kewajipan untuk tenaga dan juga kesihatan disepanjang kehamilan.

  Sebenarnya permintaan ESP ni bukan saja banyak ketika bulan puasa. Malah bulan-bulan yang lain pun,  ESP sentiasa menjadi pilihan customer untuk kecantikan, kehamilan, penyusuan dan penurunan berat badan. Jadi tak hairanlah jika ESP kerap out of stock didalam website Shaklee.

  Bagi mereka yang  ingin mencuba ESP, boleh dapatkan ESP dari saya ye.InsyaAllah konsultasi penuh saya berikan termasuklah tips kesihatan jika anda mendapatkan vitamin Shaklee dari saya.

Salam Sayang








**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 



Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut: 
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com Follow 
Fb : NurFatin Raihanah Eamelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: Nurfatinrosales

0 comments:

Post a Comment