Suplemen Wajib Ketika Bercuti

Assalamualaikum..

  Baru-baru ni saja meluangkan masa dengan anak dara untuk bercuti. Ala..bukan cuti lama pun, sehari je..hihi..cuti pun dekat2 area perak ni je.



  Seperti biasa vitamin Shaklee memang tak pernah saya lupa walau dimana pun saya berada. Yelah, walaupun cuti singkat je..tapi kita tak tau kan, kot kita demam ke, penat ke..boleh la top up tahap kesihatan kita masa tu.

  So untuk saya, ada 3 vitamin wajib yang saya akan sentiasa bawa



  • Vitamin C - untuk meningkatkan sistem imun..takut selsema ke atau demam ke..takde panadol..boleh telan vitamin C je 😊
  • Vitamin B kompleks - vitamin ni sebenarnya sangat elok untuk beri tenaga. Lagi-lagi bila drive jauh, baik pastikan kita sentiasa bertenaga ketila memandu
  • Vitalea - Multivitamin ni memang sangat penting tau bawa ketika travel. Yelah..bila melancong ni kan, makan macam-macam, belum tentu dapat nutrisi cukup dalam makanan yang kita makan. So vitalea ni bantu untuk top up nutrisi pemakanan kita.
  Yang tu untuk saya. Untuk anak saya pun kena standby vitamin juga. Saya pastikan
  • Omega - untuk imun dan panaskan badan apabila cuaca sejuk
  • Herbal Blend Cream - biasalah kan budak-budak..mesti akan ada tercedera tanpa sengaja. Jadi herbal blend cream ni bagus dijadikan minyak urut or untuk kembung perut anak.
  Perlu ke bawak vitamin ni? Bagi saya sangat perlu. Vitamin ni at least blh dijadikan standy jika kesihatan kita tak berapa baik ketika bercuti. Yelah..mana la tau kita bercuti di kawasan yang takde klinik kan..lupa pula bawa bekalan ubat..so, ganti je dengan suplemen. Betul tak??

  Anda pula bagaimana? Bawa vitamin tak bila bercuti?? 😊


 












Salam Sayang








**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 


Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut: 
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: Nurfatinrosales



0 comments:

Post a Comment