Cara Hilangkan Parut Jerawat

Assalamualaikum..

  Stress pula tengok jerawat yang menyinggah kat muka ni. Saya jarang sangat berjerawat, tapi bila masa period datang, memang ada juga lah sebiji dua jerawat yang tumbuh kat muka. Ini memang tak boleh nak elakkan..dah perubahan hormon, redho je la..



  Tapi yang buat geram ni, parut jerawat ni susahnya lah nak hilang. Kadang tu kan, dah next cycle period pun, parut jerawat ni tak hilang-hilang, tumbuh pula jerawat baru. Google punya google, saya jumpa beberapa tips untuk hilangkan parut jerawat, dan saya juga telah mencubanya. Alhamdulillah, memang nampak la perubahan


#1 Sapukan Jus Lemon ke bahagian berparut. Biarkan kering seketika selama 15-20 minit dan boleh lah bilas. Jus lemon merupakan bahan peluntur yang bersifat asid yang mampu menghilangkan parut jerawat

#2 Madu juga berupaya untuk menghilangkan parut jerawat. Madu bersifat antibakteria yang membersihkan muka dari jerawat disamping melembabkan kulit. Madu juga sesuai digunakan untuk mereka yang berkulit sensitif

#3  Aloe vera dikenali sebagai cecair yang dapat menangani masalah kulit melecur, luka dan parut jerawat. Ia membantu memperbaiki sel kulit dan dan melembabkan kulit

#4 Cuka epal selain membantu untuk detoks, baik juga untuk hilangkan parut jerawat pada wajah. Campurkan air dengan nisbah 1:2 dan sapukan dengan lembut pada bekas jerawat yang berparut

Suplemen Shaklee Untuk Hilangkan Parut Jerawat

  Kebiasaannya, kalau saya malas nak gunakan cara semulajadi untuk menghilangkan parut jerawat, saya cuma amalkan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten. Ada kalanya saya akan upkan dose pengambilan vitamin untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat. Antara yang saya amalkan



  • ESP Shaklee - Membentuk sel baru dan memudarkan parut jerawat
  • B Kompleks - meratakan tona kulit
  • Vitamin C - pembentukan kolagen dan mencegah pigmentasi
  • Vitamin E - menghilangkan parut 
  • GLA Kompleks - Menstabilkan hormon dan dan melembabkan kulit
  Vitamin Shaklee ni,, selain dimakan sebagai suplemen, ia juga boleh dijadikan masker. Saya amalkan pemakaian masker ESP dan vitamin E untuk mencerahkan kulit dan juga menghilangkan parut jerawat.

  Sebelum menentukan jenis vitamin yang sesuai untuk kulit anda, pastikan anda tahu tentang jenis kulit anda ye. Dapatkan khimat konsultasi dari pengedar Shaklee anda tentang jenis kulit anda dan vitamin untuk kulit anda. Untuk melihat lebih banyak testimoni tentang vitamin Shaklee, boleh ke LINK INI



Salam Sayang








**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 


Untuk pembelian produk, anda boleh hubungi saya seperti berikut: 
 Call / Whatsapp : 019 393 7880 
Email: nurraihanah20@gmail.com 
Follow Fb : NurFatin Raihanah Emelie Rosales 
Klik Like di FanPage saya: Live a Healthy Life (Cahayahatiumi) 
Follow IG: Nurfatinrosales






0 comments:

Post a Comment