Keistimewaan Omega Guard Shaklee Dengan Minyak Ikan Lain

Assalamualaikum..

  Sempena promosi Omega ni, nak share perbezaan Omega Guard Shaklee berbanding dengan minyak ikan lain yang berada dipasaran. Bila kita pergi ke farmasi mesti kita perasan banyak suplemen pelbagai jenama sehingga kita pun terfikir apakah istimewanya minyak ikan Omega Guard berbanding dengan minyak ikan yang lain.


PERBEZAAN OMEGA GUARD YANG TIADA PADA PRODUK LAIN

 • Omega Guard Shaklee dihasilkan melalui kaedah teknologi terkini. Maksudnya minyak ikan ini melalui proses penyulingan tiga kali yang dapat memekatkan asid lemak omega 3 yang paling tulen. 
 • Dengan adanye teknologi ini ia dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yang terdapat dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etcKebanyakkan minyak di pasaran menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Kaedah yang digunakan ini bukan sahaja memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc 
  • Apa lagi..ia juga tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi. 
  • Minyak ikan yang digunakan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kawan-kawan buat rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan-ikan yang digunakan oleh Shaklee adalah ikan yang tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah pula dengan proses penyulingan 3x..bukan nk overclaimed tapi mmg thorrrbaaiiikkk..^_^
  • Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 yang perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen
  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yang perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibawah, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain. 

  Gambar di bawah ini pula menunjukkan peratusan lemak ikan dengan Omega 3 dalam setiap jenama-jenama lain. Apakah jenama minyak ikan kawan-kawan?


    Jadi jika anda ingin memilih minyak ikan anda, minyak ikan manakah yang akan menjadi pilihan anda? :)  Salam Sayang
  **  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 
    


  0 comments:

  Post a Comment