Diabetes Ketika Hamil Terkawal Dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum..

  Sebulan yang lepas, saya menerima msg whatsapp dari seorang ibu yang hamil 7 bulan yang disyaki menghidap diabetes atau dikenali sebagai GDM (Gestational Diabetes). Apa yang merisaukan ibu ini, ini merupakan kehamilan kedua beliau dan sewaktu kehamilan pertama beliau, beliau tidak mengalami masalah diabtes ketika hamil.

  Biasanya diabetes ketika hamil ini berlaku apabila berlaku perubahan hormon dalam badan sepanjang kehamilan. Kebiasaannya keadaan ini bersifat sementara, tetapi ada sesetengah kes, ia berlarutan sehingga ibu selamat bersalin.

  Berbalik kepada cerita ibu tadi, selain mengalami diabetes, beliau juga risau dengan bacaan hb beliau yang kurang cantik. Jadi beliau berminat untuk mencuba produk Shaklee yang dapat membantu mengawal paras gula dalam darah bagi mengawal diabetes beliau disamping membantu menaikkan hb dan memberi tenaga kepada beliau.


  Jadi saya syorkan 3 suplemen berikut bagi mengawal gula dalam darah, memberikan tenaga dan juga meningkatkan bacaan hb beliau.

ENERGIZING SOY PROTIEN
ESP mengandungi serbuk protien lengkap yang diperlukan oleh tubuh tetatpi tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. 1 sudu ESP adalah bersamaan dengan 4kali ganda telur ayam, 6 kali ganda roti bijiran penuh dan 2 kali ganda daging.

  Istimewanya ESP ini, ia merupakan sumber protien yang mempunyai indeks glisemik yang rendah yang dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah dan memberikan rasa kenyang yang berpanjangan. Ia sekaligus membantu mengawal berat badan ibu agar tidak berlebihan dan sekaligus membantu mengelakkan risiko diabetes.

  Untuk para ibu yang ingin mengawal pemakanan ketika hamil tetapi dalam masa yang sama ingin membekalkan khasiat kepada diri dan juga bayi dalam kandungan, amat disyorkan mencuba ESP sebagai pemberi tenaga.

B KOMPLEKS SHAKLEE
  Dikenali juga sebagai asid folik Shaklee, B Kompleks Shaklee membantu masalah loya diawal kehamilan. B Kompleks juga membantu menukarkan gula kepada tenaga. Oleh sebab itulah B Kompleks disarankan kepada wanita hamil yang mengandungi diabetes kerana makanan yang dimakan akan ditukarkan kepada tenaga oleh B Kompleks.

VITA-LEA SHAKLEE
  Merupakan multivitamin yang berfungsi untuk memberikan tenaga kepada ibu mengandung agar tidak cepat lesu, khasiat Vita-lea juga membantu pankreas menghasilkan hormon insulin yang dapat mengawal kandungan gula dalam darah. Vita-Lea juga membantu mengatasi ibu hamil yang mengalami masalah hb rendah ketika hamil.


TESTIMONI PENGGUNA



Testumoni 2



  Untuk ibu hamil yang mempunyai masalah diabetes,  jangan susah hati dan jangan stres. Amalkan set ini untuk membantu diabetes anda ketika hamil.

  Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya melalui whatsapp di 0193937880.



Salam Sayang








**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 



0 comments:

Post a Comment