Susah Ke Jual Shaklee?

Assalamualaikum..

  Kebiasaannya bila saya bercerita tentang vitamin Shaklee dan mengajak customer saya untuk menjadi ahli Shaklee, ramai juga yang tak berani menjadi ahli kerana risau jika mereka terpaksa menjual vitamin Shaklee. Soalan yang pertama yang akan mereka tanya adalah susah tak jual Shaklee?
  Sebenarnya dalam apa2 perniagaan pun, khususnya perniagaan MLM persaingan itu sangat banyak. Justeru ramai yang kurang keyakinan bahawa mereka boleh menjual produk Shaklee lantaran saingan yang banyak.

  Bagi saya, kunci untuk berjaya adalah kita sendiri kena meminati produk yang kita jual. Kita perlu guna produk tersebut dan rasa kebaikannya. Sejak mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee sejak 4 tahun lepas, saya banyak berkongsi kebaikan vitamin tersebut pada customer saya malah berkongsi testimoni kebaikan vitamin Shaklee dalam blog saya.

  Belajar mencintai vitamin Shaklee terlebih dahulu dan kongsikan kebaikannya. Apabila kita da merasa kebaikan setiap vitamin Shaklee, lebih mudah untuk kita kongsi manafaatnya. Dengan berkongsi manafaat vitamin, kita boleh menarik orang lain untuk menjadi ahli Shaklee dan berkongsi manafaat vitamin tersebut pada orang lain.

  Pekara yang sentiasa diabaikan setelah menjual vitamin kepada customer adalah servicing. Maksudnya kena buat followup pada customer tersebut samada vitamin tersebut memberi kesan yang positif kepada mereka, samada mereka mempunyai masalah dalam pengambilan vitamin tersebut atau tak. Jika kita sentiasa maintain dalam menyediakan servis yang baik pada customer, insyaAllah mereka akan menjadi regular customer dan menjadi ahli.  Sentiasa percaya yang rezeki Allah itu sangat luas. Walaupun banyak saingan, selama mana kita berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk customer, rezeki Allah itu akan sentiasa ada. Pokok pangkalnya, sentiasa usaha dan yakin pada keupayaan diri sendiri. Berminat untuk menjual Shaklee tetapi masih ragu-ragu? Boleh hubungi saya dan saya akan ajar bagaimana membina perniagaan Shaklee anda.


Salam Sayang**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.


0 comments:

Post a Comment