Perbezaan Kalsium Shaklee Dengan Kalsium Lain

Assalamualaikum..

  Bila bercakap mengenai kalsium, ramai menganggap semua kalsium itu sama. Namun sebenarnya kandungan kalsium pada setiap suplemen itu berbeza.  Bila bercakap mengenai kalsium Shaklee iaitu Ostematrix, ia berbeza jika dibandingkan dengan sumber kalsium yang lain. Ostematrix Shaklee membekalkan bukan saja kalsium, malah magnesium dan dilengkapi dengan vitamin D untuk penyerapan kalsium yang lebih baik dalam tubuh.

  Adakah setiap kalsium itu sama? Jawapannya adalah tidak kerana pil kalsium saja tidak mencukupi tanpa vitamin D. Perlunya vitamin D dalam kalsium Ostematrix adalah kerana vitamin D sangat penting untuk penyerapan. Apabula kalsiun diambil bersama vitamin D, hasilnya tulang dan gigi akan makin kuat.

  Tapi tahukah anda, kandungan vitamin D itu saja sebenarnya belum cukup untuk penyerapan kalsium dalam tubuh. Ini kerana tulang yang kuat perlu melekat antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, cooper sebagainya sebagai simen. Kesemua unsur ini terdapat dalam Ostematrix Shaklee yang menjadikannya berbeza dari sumber kalsium lain.

  Semakin kita berusia, kandungan kalsium dalam badan semakin berkurang dan akibatnya kita terdedah dengan Osteoporosis. Oleh itu ambil sumber kalsium bermula dari sekarang untuk mengelakkan early osteoporosis khususnya golongan wanita. Pilihan sumber kalsium terbaij? Haruslah Ostematrix Shaklee😊

0 comments:

Post a Comment