Kawal Berat Badan Semasa Hamil Dengan Omega Guard

Assalamualaikum..

  Antara kerisauan ibu semasa hamil adalah apabila mengalami kenaikan berat badan yang mendadak. Kebiasaannya berat badan ni sukar diturunkan walaupun selepas bersalin. Namun ada juga ibu yang berupaya menurunkan berat walaupun ada sesetengah je yang mampu mendapatkan berat sebelum mengandung. 


  Hari ini saya ingin berkongsi pula manafaat Omega Guard dalam membantu mengawal berat badan ibu hamil. Mesti ramai yang cakap kan, ibu-ibu hamil ni, mana boleh diet-diet dan kawal-kawal berat badan. Itu saya setuju, tapi adalah lebih baik kalau kita dapat mengawal berat badan bagi mengelakkan pelbagai masalah kesihatan buat ibu dan anak. Masalah kesihatan yang saya maksudkan disini adalah diabetes ketika hamil. Ada juga ibu-ibu yang mempunyai masalah berat badan berlebihan mengalami masalah-masalah lain seperti tekanan darah tinggi. Atas sebab-sebab inilah, ibu-ibu hamil digalakkan mengawal berat badan mereka

  Jadi macamana Omega Guard mengawal berat badan sebenarnya? Omega Guard bertindak mengurangkan selera makan anda ketika anda hamil, dan ia lebih meransang rasa haus pada diri anda. Apabila ini berlaku, anda akan lebih kerap minum air dan makan makanan berunsur buah-buahan yang tinggi kandungan serat. Serat dan air akan membuatkan anda mudah kenyang dan kurang makan. Anda harus ingat ye, ibu hamil WAJIB makan setiap menu hariannya termasuklah sarapan, makan tengahari, minum petang dan makan malam. Makan makanan yang berkhasiat berdasarkan piramid makanan semasa mengandung amat membantu dalam mengekalkan berat badan anda ketika hamil.

Testimoni Puan Arni

"Saya cuma berpeluang untuk makan suplemen minyak ikan ketika mengandung anak kedua (Neurogain) dan anak ketiga (Omega Guard dari Shaklee) sahaja.

Ketika anak pertama, memang 100% suplemen percuma dari Klinik Kesihatan, memang tak dapatlah suplemen minyak ikan tu...Apa yang saya boleh katakan perbezaan mengambil atau tidak mengambil minyak ikan ketika mengandung adalah pertambahan berat badan si ibu

Untuk kandungan kedua, pertambahan berat badan saya juga tetap juga sekitar 12-13kg.....berbanding dengan anak sulung, badan memang terasa ringan mengandung anak kedua ini

Untuk anak ketiga...sejak mengandung no 3 nie, trimester pertama saya turun 5kg! Berat naik mendadak apabila selera makan datang kembali dimana saya naik 4kg diantara 18 w ke 24w (6minggu) . Saya mula amalkan suplemen Shaklee OmegaGuard ketika 24w ini selepas mendapat konsultasi dari Obgyn. Manakala daripada 24w ke 34w, berat badan saya hanya naik 3kg sahaja (10 minggu) 

Credit to: Genkimomma.net

Yang ini pula testimoni sahabat saya Pn Hazimah Mustafa. Beliau juga bersetuju bahawa sepanjang kehamilan kedua beliau, setelah mengambil Omega Guard dalam Set Kehamilan Shaklee (Set J), berat badan beliau terkawal.Tips * Ibu mengandung hanya boleh mengambil 1 biji Omega Guard sahaja setelah kandungan masuk trimester kedua. Pengambilan Omega akan menyebabkan kita merasa haus dan bibir boleh menjadi kering, oleh itu ibu mengandung harus memastikan pengambilan air kosong yang mencukupi. Apa yang penting, banyakkan memakan buah-buahan yang mengandungi serat dan JANGAN skip meal anda.Salam Sayang**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.   0 comments:

Post a Comment