Elakkan Dehidrasi Dengan Performance Drink

Assalamualaikum..

  Teringat seorang kakak ni tertidur kat klinik masa menunggu nak jumpa doktor. Bila nurse panggil nama dia, dia masih tidur dan saya pun kejutkan dia. Keluar je dari bilik doktor, akak ni cakap terima kasih sebab kejutkan dia. Katanya badannya sangat letih sangat masa berpuasa ni sampai langsung tidak bermaya.



  Menurut doktor kakak ni mengalami dehidrasi yang teruk. Malah akak tu sendiri mengaku yang dia tak lalu minum air banyak masa bersahur dan berbuka. Kepada anda yang mengalami simptom yang sama, badan terlalu letih, tak bermaya, cepat mengantuk masa berpuasa ini, cuba cek balik berapa banyak air yang anda minum. Seelok-eloknya pastikan kita minum air kosong cukup 2liter malah kalau dapat minum 3liter air lebih baik.

  Jika anda pula jenis yang memang susah sangat minum air kosong masa berpuasa, saya sarankan amalkan Performance Drink, minuman tenaga Shaklee yang bagus untuk mengelakkan kehilangan cecair dalam badan. Performance Drink rasanya seperti oren, sedap dan tiada perasa dan pewarna tiruan dan sangat sesuai seisi keluarga terutama untuk anak-anak yang sedang berlatih puasa. Performance ini juga sesuai diminum oleh ibu hamil dan juga ibu yang sedang dalam pantang kerana ia diperbuat dari bahan semulajadi tanpa pewarna dan perasa tiruan.

  Jadi jika anda tidak suka minum air kosong, sekurang-kurangnya minum Performance Drink bagi mengelakkan dehidrasi pada tubuh. Nak tengok testimoni Performance Drink? Boleh ke LINK INI dan boleh dapatkan Performance Drink anda dari saya ye..


Salam Sayang











**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.


0 comments:

Post a Comment