Cinch Shake : Kenyang Walaupun Berdiet

Assalamualaikum..

  Selain daripada mengambil ESP semasa bersahur dibulan Ramadan ni, saya juga suka minum Cinch Shake perisa Latte. Cinch ni merupakan minuman berprotien yang sangat sedap dan didatangkan dengan perisa coklat, vanilla dan Latte.

  Saya suka amalkan minum Cinch Shake ni ketika berdiet kerana rasanya mengenyangkan. Memandangkan saya ni bukan jenis yang suka makan berat ketika bersahur, kebiasananya saya akan menggantikan sahur saya dengan segelas ESP + Mealshakes + Buah Kurma ataupun Cinch Shake Latte dicampur dengan low fat milk. Bagi saya sendiri yang tak ambil makanan berat ketika sahur, dua-dua minuman protien ini sudah sangat memberikan tenaga kepada saya sepanjang saya berpuasa.

  Antara sebab lain kenapa saya sukakan Cinch Shake kerana

Cinch boleh dibancuh dengan pelbagai resepi seperti berikut: 

  • Low fat milk + cinch shake vanilla
  • Low fat milk + cinch shake chocolate
  • Low fat milk + cinch shake caffe latte
  • Strawberry milk + cinch shake vanilla
  • Strawberry milk + cinch shake chocolate
  • Chocolate milk +cinch shake vanilla
  • Chocolate milk + cinch shake caffe latte
  • Chocolate milk + cinch shake chocolate
Dan resepi yang saya paling suka Strawberry milk + cinch shake chocolate.. Sedap sangat.. Rasa creamy-creamy yummy gitu. Memang mengenyangkan. Dan gambar yang kat bawah ni juga salah satu resepi yang sedap boleh dicuba..
wpid-img_1317144540178.jpeg

Cinch sangat mengenyangkan
Satu hidangan bancuhan Cinch Shaklee membekalkan 24gram protien, 24 jenis vitamin dan mineratl serta 6 gram serat. Satu hidangan cinch tu dah cukup buat saya kenyang walaupun berdiet dan saya tak perlu mengambil makanan lain yang tinggi kalori. Cinch juga mengelakkan saya makan benda yang merapuh kerana apabila mengambil Cinch, perut terasa kenyang dan selera makan pun dapat dikurang. Jadi memang sesuai Cinch dijadikan replacement meal untuk mereka yang berdiet.

Cinch buat badan saya lebih solid dan tidak menggeleber
Yang ni saya sangat suka. Dengan aktiviti senaman yang konsiten, dan mengamalkan pengambilan Cinch bahagian badan yang menggeleber tu hilang menjadi otot. Jika anda nak tahu, dalam Cinch Shake mengandungi leucine yang dapat membantu membakar dan dalam masa membakar otot kita. Ada kalanya ada yang cakap bila makan Cinch Shake berat tak turun tetapi size badan makin kecik kerana Cinch Shake byk membantu pada inch loss. Cuba tengok contoh dibawah. Ini berkat senaman dan mengambil Cinch Shake secara konsisten

Cinch menghilangkan rasa craving pada makanan manis
Percaya atau tidak, Cinch sebenarnya membantu untuk menghilangkan craving @ keinginan kita untuk makan makanan manis. Makanan yang manis ni lah yang sebenarnya menaikkan berat badan. Jadi bila ambil Cinch Shake, saya bukan saja kenyang walaupun berdiet, tapi saya juga kurang mengambil makanan manis yang tinggi kalori


Nampak tak perbezaan kedua-dua ni? Walaupun berat sama, tapi bentuk dan ukuran badan tak sama kan?
Nampak tak perbezaan kedua-dua ni? Walaupun berat sama, tapi bentuk dan ukuran tak sama






  Jadi dah tau kan kenapa saya suka pada Cinch Shake ni? Selain rasa sedap, saya tetap rasa kenyang walaupun berdiet. Tak perlu risau tentang kalori sebab satu hidangan Cinch Shake hanya kurang dari 200kalori. Jadi bagi mereka yang berdiet, boleh cuba Cinch Shake..anda pasti jatuh cinta..


Salam Sayang









**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.

0 comments:

Post a Comment