Manafaat ESP Untuk Ibu Yang Menyusukan Anak

Assalamualaikum..

  Dikalangan ibu menyusu ramai yang memilih ESP disepanjang penyusuan mereka. Saya sendiri sejak melahirkan Amna sehingga kini masih mengambil ESP untuk tujuan penyusuan.


  Mengapa ESP sangat digemari oleh ibu yang menyusukan anak?

  1. ESP memberi tenaga - ESP merupakan sumber protien yang mempunyai indeks glisemik yang rendah. Ibu menyusukan anak membakar sekurang-kurangnya 200-500 kalori untuk satu sesi penyusuan. Pembakaran kalori ini akan menyebabkan mereka keletihan. Pengambilan ESP akan membantu ibu menjadi lebih bertenaga dan kenyang 
  2. ESP mengandungi protin dan kalsium yang sesuai untuk ibu menyusu. Pengambilan ESP secara langsung membekalkan protin yang merupakan sumber yanf membantu pertumbuhan dan pembesaran sel. Apabila ibu minum ESP, secara automatiknya bayi juga mendapat khasiat protin tersebut dari susu ibu. Perlu ingat ESP hanya membantu pelancaran susu ibu dan membantu susu ibu mengandungi extra khasiat protin dr ESP
  3. Bonus untuk ibu - kulit ibu akan menjadi lebih gebu dan cantik. Protin merupaka  asas pembaikan dan pembunaan tisu baru. Pengambilan sumber protin akan membantu menggantikan sel-sel yang telah mati. Ini sekaligus membantu kulit kelihatan lebih berseri dan cantik.

  Namun perlu anda ingat bahawa ESP hanya membantu proses penyusuan. Asas untuk menghasilkan susu yang banyak adalah dengan menyusukan anak secara kerap. Lebih kerap anda menyusukan anak, lebih banyak susu akan terhasil.

  Ingin mendapatkan konsultasi penyusuan susu ibu? Boleh whatsapp saya di 0193937880.

Salam sayang,

Nur Fatin

0 comments:

Post a Comment