Cara Pengambilan Kolagen Shaklee

Assalamualaikum..

  Semakin usia kita meningkat, kedutan pada wajah akan semakin jelas. Kedutan ni berlaku kerana kolagen dalam badan kita semakin berkurangan. Jika kita tidak mengamalkan penjagaan kulit dan wajah, rupa kita akan kelihata  lebih tua dari usia sebenar.  Bagaimana nak kurangkan kedutan pada kulit wajah. Satu caranya adalah dengan mengamalkan pengambilan kolagen. Banyak kolagen yang dijual dipasaran. Tapi tahukah anda, kolagen yang paling baik diambil adalah kolagen yang  berbentuk serbuk yang senang diambil dengan cara minum/makan. Kenapa?? Ini kerana kolagen mempunyai saiz yang agak besar untuk menembusi lapisan kulit. Oleh itu cara terbaik untuk mendapat kesannya adalah dengan cara minum/makan.

  Bagi anda yang mengamalkan kolagen Shaklee, ia merupakan kolagen dari sisik ikan merah laut dalan. Sebab itu yang kata kolagen Shaklee berbau hanyir. Namun, jika cara pengambilan kolagen adalah betul, rasa hanyir tu kita tak rasa pun 😊

  Bagaimana mengambil Kolagen Shaklee dengan cara yang betul??

  • Kolagen perlu melepasi perut dan terus ke usus bagi mendapatkan kesan yang maksimum
  • Sangat disyorkan kolagen diambil pada masa perut kosong untuk mengelakkan kolagen terhapus oleh asid dalam perut ketika perut kenyang dengan makanan lain
  • Kolagen diambil sebelum waktu tidur kerana proses pembaikpulih badan berlaku pada waktu malam disekitar pukul 11mlm ke 4pagi.
  • Jika anda mengambil kolagen pada waktu pagi, minum ketika perut masih kosong sebelum anda sarapan
  • Jika anda sudah makan atau perut penuh, jarakkan pengambilan kolagen 2-3jam.
  • Kolagen boleh dicampur bersama dengan air lain kecuali air panas dan juga minuman berkafien.
  • Kesan pengambilan kolagen boleh dilihat seawal 2minggu pengambilannya.  Bagi yang kata kolagen Shaklee ini hanyir, cuba pelbagaikan campurannya. Saya biasa amalkan dengan Performance Drink ataupun jus buah. Rasa sangat sedap. Jika sarapan, saya suka campur kolagen dan ESP. Percayalah..anda tak akan rasa hanyir kolagen.

  Masih tak pasti apa beza kolagen Shaklee dan kolagen lain dipasaran? Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut ye.

Salam Sayang,
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration.  These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 


0 comments:

Post a Comment