Atasi Masalah Batuk Dan Kahak Dengan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum..

  Memandangkan bulan ni merupakan bulan promosi Omega Shaklee, saya ingin kongsikan.salah satu kelebihan Omega dalam merawat masalah batuk dan kahak.  Secara umunya batuk terjadi apabila berlaku tindakbalas mengeluarkan benda asing daripada memasuki paru-paru yang menyebabkan masalah pneumonia. Tindak balas ini akan menyebabkan kahak berlaku. Kahak jika tidak dibuang akan memudatkan kesihatan dan mengganggu pernafasan.

Faktor yang menyebabkan kahak

Ada banyak faktor yang menyebabkan kahak. Antaranya adalah perubahan cuaca yang mendadak seperti dari cuaca panas ke sejuk. Selain dari faktor ini, batuk dan kahak juga terjadi atas faktor berikut:

  • Pemakanan seperti daging, produk tenusu dan coklat
  • Pencemaran udara
  • Asap rokok
  • Alahan dan asma
Rawatan

Banyak kaedah rawatan yang boleh kita lakukan untuk mencairkan kahak. Perkara asas yang boleh kita lakukan adalah dengan mengelakkan makanan yang boleh trigger kahak seperti diatas. Selain dari itu kita juga boleh menggunakkan kaedah stimming untuk mencairkan kahak dan membuang kahak. Namun paling utama, kita sendiri perlu ubah gaya hidup sendiri khususnya bagi mereka yang merokok.

Omega Guard Shaklee

Dihasilkan daripada ikan laut dalam perairan Jepun, Omega Shaklee bukan sekadar minyak dari hati ikan malah ia merupakan minyak daripada 3x ketumpatan hati ikan. Istimewanya Omega.Guard ini, ia mengandungi asid lemak Omega 3 dan yang mengandungi khasiat DHA dan EPA.

Bagaimana Omega membantu masalah kahak

Asid lemak Omega 3, DHA dan EPA mempunyai fungsi anti radang. Sifat Omega yang panas selain membantu membakar dan mencairkan lemak, ia juga bantu mencairkan kahak.


  Omega sesuai diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Selain daripada membantu meningkatkan imun anak, ia juga mengelakkan masalah kahak. Ibu mengandung juga selamat mengambil Omega dalam trimester kedua kehamilan. Omega dapat membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi dan membantu ibu mengelakkan masalah berat badan berlebihan ketika hamil.

  Bulan ni promosi Omega beli 6 percuma 1 sedang berlangsung. Anda juga boleh mendapatkan diskaun 5% untuk pembelian 2 botol Omega. Dapatkan Omega anda dari saya sementara harga istimewa ini dan konsultasi produk secara percuma saya berikan pada anda.

Salam Sayang,

Nur Fatin

0 comments:

Post a Comment