Istimewanya Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum..

  Sekarang ni nampak dah trend ramai yang beralih berpantang dengan set bersalin moden. Maksud saya, lebih ramai yang memilih untuk mengambil set bersalin yang berasaskan suplemen seperti Set Bersalin Shaklee dibandingkan dengan jamu-jamu ataupun herba-herba Ramai juga dikalangan rakan-rakan saya yang baru bersalin memilih untuk mengambil Set Bersalin Shaklee kerana set bersalin Shaklee ni amat mudah dimakan dan boleh dibawah kemana-mana. Yang lebih istimewanya, set bersalin Shaklee bukan hanya terhad penggunaannya selepas bersalin saja, malah selepas pantang juga, vitamin dalam set ini masih boleh diamalkan untuk kesihatan menyeluruh.

  Apa istimewanya lagi set bersalin Shaklee ini? Terdiri daripada ESP, Ostematrix, Omega, Vitalea, B Kompleks dan Vitamin C, setiap vitamin ini mempunyai multipurpose yang bukan saja boleh dimakan oleh wanita yang lepas bersalin tetapi juga kaum lelaki juga boleh mengambilnya. Apa fungsi setiap vitamin ini?

  • ESP - memberi tenaga berpanjangan pada si ibu dan juga merupakan sumber protien yang membantu penghasilan susu ibu
  • Ostematrix - Sumber kalsium yang perlu diambil oleh ibu terutamanya ketika menyusukan bayi. Ostematrix juga menghalang daripada ibu mengalami masalah sembelit ketika berpantang
  • Vitalea - merupakan sumber multivitamin yang memberikan khasiat vitamin yang cukup kepada ibu ketika berpantang. 
  • B Kompleks - multivitamin yang memberikan tenaga disamping mengelakkan stres ketika berpantang
  • Vitamin C - membantu membaiki luka akibat bersalin. Vitamin C juga meningkatkan sistem imun tubuh si ibu 
  • Omega - Ketika berpantang, ibu kena pastikan dirinya sentiasa dalam keadaan panas. Omega dapat memanaskan badan ketika berpantang dan dalam masa yang sama mampu menurunkan berat badan si ibu.
  Walaupun saya tidak berkesempatan mencuba Set Bersalin ini selepas melahirkan anak saya 4 tahun lepas, saya dapat rasakan setiap fungsi vitamin ni pada tubuh saya kerana saya mengamalkan kesemua vitamin ini untuk kesihatan dan kecergasan saya. Inilah istimewanya vitamin Shaklee, satu vitamin mempunyai banyak fungsi yang memberi kebaikan untuk kesihatan kita.


  Masih tercari-cari set bersalin yang amat mudah dimakan dan diamalkan? Bertukarlah kepada Set Bersalin Shaklee. Set ini boleh bertahan dari 3 hingga 6 bulan. Alang-alang alah membeli, biarlah menang memakai kan?
Salam Sayang,
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration.  These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 

0 comments:

Post a Comment