Lecithin Shaklee Sebagai Pengelmulsi Lemak Terbaik

Assalamualaikum,

  Sering kali bila saya blogwalking mengenai Lecithin, selalu nampak orang menulis perkataan Emulsi ni. Apa sebenarnya emulsi ni? Kenapa Lecithin shaklee dikatakan emulsi lemak terbaik.

  Emulsi adalah keadaan dimana satu badan tidak boleh bercampur dengan bahan lain. Lazimnya ia datang dalam bentuk cecair. Lecithin mempunyai fungsi emulsi ini kerana ia bertindak untuk memerangkap lemak yang masuk dalam tubuh dan mengelakkannya daripada melekat ke dinding sel dan seterusnya menyebabkan kenaikan berat badan.


  Dengan sifat Lecithin yang dapat memerangkap lemak ini, apa kelebihan lain Lecithin untuk kesihatan tubuh badan kita

  • Lecithin membantu memecah dan mencairkan lemak terutamya kolestrol
  • Membantu memecahkan lemak yang berkumpul di pembuluh darah
  • Membantu proses metabolisme, kolestrol, triglycerids dan lemak 
  • Membantu mengawal paras triglycerides 
  • Menurunkan kolestrol buruk (LDL) dan meningkatkan kolestrol baik (HDL)
  Bagi mereka yang dalam proses penurunan berat badan, Lecithin sangat membantu proses penurunan berat ini. Apabila kita makan, lemak-lemak yang terkumpul akan diperangkap oleh Lecithin dan  Lecithin akan mencairkan lemak tersebut sebelum sempat ia terkumpul di dinding sel. Lecithin juga merupakan asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. 

  Sebenarnya, banyak lagi fungsi Lecithin selain daripada berfugsi sebagai ejen pengelmulsi lemak. Lecithin juga berfungsi untuk meningkatkan daya ingatan otak, membantu masalah sendi, proses penghadaman dan juga untuk kesihatan jantung. Boleh lihat lebih banyak info Lecithin DISINI  Harga Lecithin hanya RM55.65 sahaja dan mempunyai 180 kapsul. Sangat berbaloi untuk diambil terutamanya bagi mereka yang risaukan masalah pertambahan berat badan, masalah kolestrol dan jantung. Ramai yang berjaya menurunkan berat badan dan mengurangkan masalah kolestrol mereka dengan Lecithin. Anda pula bagaimana? Tak nak cuba??


Salam Sayang,
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration.  These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 
0 comments:

Post a Comment