Cinch Shake - Resepi Yang Lazat Dan Berkhasiat

Assalamualaikum..

  Antara azam tahun baru saya ialah nak lebihkan makanan berkhasiat terutama sekali sarapan pagi. Kebiasaannya kalau sarapan pagi kat pejabat asyik nasi lemak, nasi goreng atau mee je..kalau kat luar confirm roti canai..hehe. so untuk tahun ni, nak kurangkan lah pengambilan makanan berikut. Sebagai ganti..saya ambil Cinch Shake.


  Cinch Shake ni minuman berprotien yang sangat sedap. Didatangkan dengan 3 perisa iaitu Vanilla, Coklat dan Latte, boleh pilih mana satu perisa kegemaran anda. Semuanya sedap!! Untuk saya sendiri sebab saya memang peminat kopi, saya sangat suka perisa Latte.

  Yang menarik tentang Cinch Shake ni, bukan je ia boleh diminum dengan air suam dan sejuk, kita juga boleh buat macam-macam resepi dengan Cinch Shake ni. Macam saya sendiri, saya suka campur Cinch saya dengan buah-buahan segar macam pisang atau epal atau strawberry. Pelik kan bila fikirkan kombinasi kopi dan buah?? Dulu pun saya fikir macam tu..tapi bila dah try and error..sangatlah sedap!!!

  Cinch Shake ni juga boleh buat smoothies atau iceblended cinch. Contohnya Cinch Vanilla blender sekali dengan buah pisang dan kiub ais..rasanya memang sedap. Tak perlu tambah gula sebab rasa Cinch dan buah itu sendiri sudah cukup sedap.

  Peminat coklat pula..boleh cuba Cinch Coklat. Cinch coklat ni sedap kalau tambah fresh milk atau tambah dengan plain yogurt. Rasanya lemak-lemak coklat krim. Tapi untuk mereka yang memang chocolate lover, tak payah campur apa-apa pun cinch ni memang da sedap!!

  Ni pula beberapa resepi yang Shaklee cadangkan untuk penggemar cinch. Boleh ubahsuai resepi ni mengikut cita rasa masing-masing.




Resepi Cinch dari rakan-rakan




  Jadi untuk mereka yang inginkan sarapan yang sihat, cepat dan mudah, boleh lah cuba Cinch ya. Cinch Shake..rasa sekali pasti nak lagi.


Salam Sayang,


**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to dianose, treat, prevent or cure any disease.


0 comments:

Post a comment