Tips Memilih Vitamin Yang Sesuai Untuk Kulit Wajah

Assalamualaikum..

  Penghujung tahun ni memang ramai la jemputan nak menghadiri kenduri kendara. Masa ni juga, bakal-bakal pengantin mula la nak mencari produk atau vitamin yang mencantikan kulit muka sebelum hari bahagia nanti. Cuma dalam memilih vitamin yang sesuai untuk kulit wajah, kita kena kenal pasti dulu jenis kulit wajah kita macamana.

Untuk Kulit berminyak dan berjerawat

  Biasanya kan, kalau kulit kita berjerawat, mungkin dikaitkan dengan dua perkara. Samada hormon tidak seimbang ataupun mungkin terlalu banyak toksin dalam badan dan toksin tu yang menyebabkan terjadinya jerawat. Kalau masalah sebegini, adalah lebih baik kita mulakan dengan GLA, Alfalfa dan juga Garlic.

  GLA akan membantu menseimbangkan hormon dalam badan sementara Alfalfa membantu menyingkirkan toksin dalam badan. Garlic pula merupakan antibiotik semulajadi yang membantu membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat. Bila hormon dah stabil dan jerawat dah berkurangan, boleh lah teruskan dengan pengambilan vitamin C dan juga ESP. Vitamin C mempunyai kolagen semulajadi untuk mencantikkan kulit sementara ESP pula membantu untuk menghasilkan sel kulit yang baru

Untuk Kulit Kering dan Kusam

  Satu major reason kenapa kulit kita kering adalah disebabkan oleh kurang air dalam tubuh badan kita. Bukan je kulit jadi kering dan kusam, malah untuk mereka yang berkulit sensitif, jika dibiarkan kulit terlalu kering akan menyebabkan kulit menjadi bersisik.

  Jadi untuk masalah ini, first thing is minum air yang cukup setiap hari. Selain daripada itu, eloklah jika mengambil vitamin C, vitamin B, vitamin E dan juga ESP. Vitamin C dan ESP mempunyai fungsi seperti mana ia berfungsi pada kulit berminyak, manakala vitamin E akan membantu menuetralkan kulit wajah yang berminyak kepada kulit wajah yang normal. Vitamin B pula akam membantu mendapatkan kulit yang lebih glowing.


Masker 

  Sebelum bermasker, kenal pasti dulu kulit kita jenis macamana. Contohnya kalau kulit kita jenis kulit normal atau kering, boleh la applykan masker ESP, Vitamin C, Vitamin E dan masker VIVIX. Tapi its a BIG NO kalau kulit kita jenis berminyak dan kita apply pula masker vitamin E. So kenal pasti dulu kulit wajah anda ye sebelum memilih masker vitamin yang sesuai untuk anda.

Testimoni 1

ESP + Vitamin C + Vitamin E

Testimoni 2



Testimoni 3

Vitamin C

Testimoni 4


Testimoni 5



  Masih tak pasti vitamin apa yang sesuai untuk kulit muka anda? Boleh whatsapp atau add saya dulu dalam facebook untuk saya berikan konsultasi tentang masalah kulit anda.


Salam Sayang..









**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration.  These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.

0 comments:

Post a comment