Perlukah Saya Beri Meal Shakes Untuk Anak Saya??

Assalamualaikum..

  Anak saya yang berusia 3 tahun 11 bulan saya hantar ke rumah pengasuh sejak habis pantang lagi. Dalam rumah pengasuh, dia ada mengasuh 4 orang kanak-kanak lagi yang lebih kurang sebaya dengan anak saya. Bila hantar ke rumah pengasuh ni, saya sedia maklum, risiko untuk anak saya terdedah dengan jangkitan penyakit adalah tinggi.

 Misalnya jika seorang anak jagaan pengasuh demam, selsema atau batuk, anak saya juga berpotensi mendapatnya. Ini memang tak boleh dielakkan. Jadi, untuk mengurangkan jangkitan penyakit pada anak saya, saya ambil pendekatan untuk membekalkan suplemen harian kepada anak saya. Antara yang saya bekalkan adalah Meal Shakes dari Shaklee.Bila saya mula berikan Meal Shakes? 
  Mealshakes Shaklee boleh diberikan seawal usia 1 tahun. Seingat saya, anak saya mula mengambil Mealshakes apabila dia menginjak usia 2tahun. Semuanya bermula apabila anak saya mula sembelit. Maklumlah, kanak-kanak ni makan macam2 bila diluar pantaun kita, jadi kemungkinan untuk mendapat sembelit tu memang ada. Alhamdulillah, selepas pengambilan Meal Shakes selama 2 hari, nampak anak saya tidak sembelit lagi.


Kenapa perlu beri Meal Shakes untuk anak?
  Untuk ibu yang bekerja seperti saya, saya tidak dapat pastikan 100% bahawa anak saya mendapat nutrisi yang sepenuhnya dari pengambilan makanan hariannya. Mealshakes adalah suplemen untuk top up nutrisi yang dia tidak perolehi dari pemakanan harian. Mealshakes juga membantu untuk meningkatkan tahap imuniti tubuh untuk mengelakkan dia kurang mendapat jangkitan penyakit daripada kanak-kanak lain.  Ada banyak lagi sebab kenapa perlu untuk beri Meal Shakes pada anak. Antaranya:

  • Meal Shakes mengandungin asid folik, kalsium dan magnesium untuk membina tulang dan sel-sel semasa membesar
  • Meal Shakes mengandungi vitamin C, E dan Zink sebagai antioksida
  • Meal Shakes kaya dengan protien untuk kesihatan sel 
  • Meal Shakes kaya dengan B Kompleks dan zat besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat 
  • Meal Shakes juga lengkap dengan 24jenis vitamin dan mineral
  • Meal Shakes merupakan minuman multivitamin yang tidak mempunyai pewarna dan perasa tiruan 
  Ramai ibu-ibu yang mengambil Meal Shakes untuk meningkatkan selera makan anak mereka. Ramai juga yang mengambil Meal Shakes untuk membantu mengawal masalah ezcema dan asma dikalangan anak mereka. Mostly, ramai ibu mengambil Meal Shakes untuk meningkatkan tahap kesihatan anak mereka. Anda pula bagaimana? Perlu atau tidak anda memberi Meal Shakes untuk anak anda?? 

  Ada banyak pengalaman yang saya kongsikan tentang pengambilan Meal Shakes ni. Boleh klik pada link ini untuk lihat perkongsian saya tentang Meal Shakes ye. 

  Jika ingin maklumat lebih lanjut mengenai produk, jangan segan silu hubungi saya ditalian 0193937880.


Salam Sayang
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.

0 comments:

Post a Comment