Merawat Resdung Dengan Suplemen Shaklee

Assalamualaikum..

  Resdung biasa dikaitan dengan keradangan pada hidung. Biasanya ada banyak faktor yang menyumbang kepada resdung. Antaranya:

  • Virus - apabila selsema, virus akan menyebabkan tisu dalam rongga hidung membengkak dan menutup rongga hidung dan menyebabkannya tersumbat
  • Alahan - alahan menyebabkan bengkak bahagian muka dan menyebabkan resdung. 
  • Udara yang tercemar dan bau yang kuat - bau yang kuat contohnya bau minyak wangi yang kuat ataupun persekitaran udara yang kurang bersih boleh menyebabkan batuk dan bersin yang menyebabkan ketidakselesaan pada hidung yang membawa kepada resdung
  • Merokok - orang yang merokok dengan sengaja merosakkan sistem pembersihan hidung yang semulajadi dengan asap rokok yang disedutnya.
Alternatif merawat resdung
  Ada berberapa alternatif untuk merawat resdung. Cara tradiosional yang biasa dilakukan adalah dengan mengeluarkan hama resdung dengan cara steaming. Jika resdung peringkat kronik, pembedahan juga adalah salah satu rawatan resdung. Namun, jika anda ingin cara yang tidak menyakitkan dan selamat, anda boleh mencuba Set Resdung ShakleeBagaimana Set Resdung Shaklee membantu?
  • Alfalfa - Alfalfa membantu untuk menyahkan toksin dalam tubuh yang mengakibatkan resdung
  • B Kompleks - mengurangkan stress akibat keradangan kulit 
  • Vitamin C - Meningkatkan sistem imun tubuh dari serangan virus yang menyebabkan resdung
  Ini pula beberapa testimoni mereka yang bebas resdung setelah mengambil set resdung Shaklee

  Jadi, kenapa perlu merawat resdung dengan kaedah yang menyakitkan jika anda ada pilihan untuk merawatnya dengan cara yang mudah dan berkesan?

  Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai set ini ye.


Salam Sayang
** These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intented to diagnose, treat, prevent or cure any disease.

0 comments:

Post a Comment