Kenapa Shaklee? Keistimewaan Menjadi Ahli

Assalamualaikum..

  Tahun ni dah masuk tahun ketiga saya join Shaklee. Alhamdulillah, sepanjang 3 tahun ni saya banyak mengenai selok belok perniagaan MLM dan juga mengenali dan mencintai produk Shaklee. Perkara yang paling bernilai yang saya dapat dengan Shaklee adalah ikatan persahabatan antara saya dengan mentor dan juga rakan Shaklee lain. Membantu pelanggan yang ingin mendapatkan kesihatan yang lebih baik juga adalah satu kepuasan buat diri saya.

Bagaimana saya bermula dengan Shaklee?
Asalnya saya tak ada niat pun berniaga online dengan Shaklee. Saya cuma ingin mencuba produk Shaklee terlebih dahulu selepas saya melahirkan anak saya. Produk yang pertama saya beli adalah ESP, Alfalfa dan Lecithin. Berpuas hati dengan keberkesanan produk, I thought why not join member. Lagipun join member dapat keistimewaan ahli dan cuma perlu bayar RM80 untuk keahlian seumur hidup.

Kenapa Shaklee?
Saya tertarik dengan slogan ini ' Always Safe, Always Work, Always Green '.  Memang betul.. Shaklee membelanjakan jumlah wang yang besar untuk menjalankan kajian saintifik terhadap setiap produknya. Malah bahan2 semulajadi digunakan dalam penghasilan produknya. ESP Shaklee diperbuat daripada Non GMO soya yang berkualiti tinggi. Kolagen Shaklee diperbuat daripada sisik ikan merah laut dalam. Semua bahan semulajadi ini telah dibuktikan keberkesanannya melalui kajian saintifik.


Shaklee perniagaan MLM?
Ye, Shaklee memang perniagaan MLM dimana anda memerlukan network untuk berkembang. Mana2 jenis MLM pun anda tidak boleh bergerak sendiri. Anda perlu sokongan downline anda dan downline anda juga perlukan sokongan anda. Bezanya, takde istilah goyang kaki dalam Shaklee. Anda nak habuan besar, usaha anda juga kena besar. Anda takde sales? Tiada paksaan untuk anda. You sign your own cheque!! Apa yang anda buat, itu yang anda dapat.

Insentif Shaklee pada ahlinya
Bila kita bekerja keras, pasti ada reward yang kita dapat dari Shaklee. Antaranya:
  • Bonus berupa wang tunai yang terus dikreditkan ke akaun bank pilihan anda SETIAP PERTENGAHAN BULAN.  Bayangkan ditengah-tengah bulan kita memerlukan duit kecemasan, bonus Shaklee dapat membantu. Best kan? Disaat orang lain berjimat cermat menunggu gaji hujung bulan, kita boleh berbelanja di tengah bulan tanpa memikirkan kengkangan kewangan
  • Reward Shaklee pada ahlinya berupa pakej pelancongan 5 bintang yang ditanggung SEPENUHNYA oleh Shaklee dan Car bonus dr Shaklee yang boleh merealisasikan impian anda untuk mendapatkan kereta idaman anda











Perlukah saya berniaga & mempunyai stok sendiri?
Tak ada paksaan jika anda menjadi ahli tetapi tak mahu berniaga. Anda masih menikmati keistimewaan sebagai ahli walaupun tak aktif berniaga. Tak ada paksaan juga untuk anda menyimpan stok sendiri. Anda juga boleh pilih samada ingin menjadikan Shaklee part time atau full time bisness anda.

Shaklee dihujung jari
Sekarang nak order Shaklee sangat mudah. Segalanya di hujung jari anda. Jika anda ingin pesan vitamin anda, anda cuma perlu ke laman web www.shaklee2u.com.my




  
Shaklee dimana-mana? Banyak persaingannya..
Mentor saya pernah memberi andaian ini. Çuba kita tengok berapa ramai peniaga nasi lemak setiap hari. Setiap dari mereka bersaing menjual benda yang sama, iaitu nasi lemak. Orang tetap akan beli kan? Bezanya nasi lemak siapa yang paling sedap disitulah pengunjung akan beli nasi lemak."Begitu juga dengan perniagaan Shaklee, memang ramai yang jadi ahli, memang ramai yang menjual, tapi its not just how you run your business, its how you service your customer and give the best service you can give. Selebihnya 80% adalah tawakal, 20% adalah usaha. Jadi, jangan risau pada persaingan, ia ada dimana-mana. Jika anda serius berniaga, anda perlukan sekeping hati yang cekal dan semangat yang membara.

  Jadi, jika anda juga seperti saya bertanya Kenapa Shaklee? Mungkin entri ini boleh membantu anda berfikir kenapa anda perlu join Shaklee. Berminat menjadi ahli? Terus hubungi saya di talian 0193937880 dan saya akan terangkan bagaimana. 

Salam Sayang







0 comments:

Post a comment