Boleh ke Saya Kawal Berat Saya Ketika Hamil???

Assalamualaikum..

  Saat kehamilan merupakan pengalaman yang indah bagi seorang yang bergelar wanita dan isteri. Seronok kan melihat perut membesar dan mengetahui ada nyawa didalam perut yang sentiasa bersama kita disepanjang kehamilan kita..so sweet :)

  Namun..ada perkara juga yang menyebabkan orang teramat risau bila sedang hamil. KENAIKAN BERAT BADAN!! Rata-rata ibu hamil mengalami kenaikan berat badan, malah ada yang naik sangat banyak sehingga merisaukan si ibu tentang proses penurunan berat badan selepas bersalin nanti. Jadi..boleh ke tak ye ibu hamil mengawal berat badan mereka tanpa mengganggu kesihatan bayi dalam kandungan dan tanpa menyekat selera makan si ibu.

  Jawapannya BOLEH!! Macamana tu?? Cuba tengok testimoni dibawah



  Hah..kan da cakap..boleh kawal berat badan. Kawan saya ni makan Omega secara konsisten sejak kandungan dalam trimester ke dua lagi. Memang dalam tempoh tu, berat badan terkawal je..tak naik melebih-lebih. Muka pun maintain slim je walaupun mengandung 8 bulan. Tapi bila da mencecah 9 bulan bila da stop Omega..berat badan naik mendadak.

  Nampak kan beza rupa waktu kandungan pertama dengan kandungan kedua. Ni bukan pengaruh make up tau..ni memang gambar betul tanpa trick camera 360 darjah..heheh. Malah waktu saya hadiri seminar bersama tuan punya testimoni ni..kandungan dia nak masuk 8 bulan, memang badan dia maintain je..kalau orang tengok pada muka dia je..memang tak sangka sangat dia tengah mengandung. Muka dan badan maintain slim..yang naik perut je..hihi. Lagi best muka pun berseri je tau..part ni saya sambung pada entri akan datang ye..

  Apa perkara yang menakutkan lagi bila naik berat badan secara mendadak ni? Kena minum air gula apabila check up kehamilan di klinik kesihatan. Tujuannya untuk melihat kalau ibu hamil ni ada potesi mempunyai Gestitional Diabetes Melitus..atau ringkasannya kencing manis ketika hamil. Tapi dengan pengambilan Omega secara konsisten..berat badan ketika hamil maintain je..best tak???

  Eh..bulan ni promosi Omega Guard tau..beli 6 percuma 1..UNTUNG!! tak nak cuba ke Omega? Insyaallah takkan menyesal beli sebab omega ni boleh diambil seawal usia setahun tau..Betul!! Umur setahun dah boleh makan Omega :)

  Nak buat pembelian, boleh terus whatsapp saya atau boleh klik icon dibawah untuk pembelian secara online ye.





Salam Sayang







  ** These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. This product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease. 

0 comments:

Post a comment