Perut Buncit!! - Seksi Atau Mimpi Ngeri..(Part 1)

Assalamualaikum..

  Pernah dengar atau terbaca ayat ini tak? Lelaki buncit adalah lelaki SEKSI!! Seriously?? Betul ke lelaki buncit tu lelaki seksi. Jadi kalau lelaki buncit tu seksi, perempuan buncit pula macamana? Apply juga ke perkataan seksi tu? Kalau perempuan tu buncit tetapi seksi pun its only apply if she's pregnant (I found pregnant women as seksi..seri anak la katakan), tapi kalau buncit sebab 'mengandung'kan lemak??? Oh tidak!! Its a nightmare!!!

  Jadi macamana la nak hilangkan perut buncit ni? Kena tahu juga kenapa perut kita buncit. Apa yang pasti perut buncit ni bukanlah sesuatu perkara yang sihat, tak kiralah kalau orang kata seksi pun :P

  Pernah rasa tak, lepas kita makan, kita rasa perut kita senak, rasa macam gassy semacam je. Lepas tu kita pun buang angin untuk melepaskan rasa ketidakselesaan perut tu. Tapi takkan la nak buang angin memanjangkan..ish..segan la pula. Makanan yang berminyak, makanan yang berangin, minum minuman bergas akan menyebabkan perut kita buncit kerana angin. Jadi kalau nak kempiskan perut yang buncit disebabkan angin ni, amat2 la disyorkan untuk mengambil peppermint ginger plus untuk melegakannya. 




  Perut buncit disebabkan lemak!! Hah..yang ni memang famous. Maklumlah negara kita ni memang kaya dengan pelbagai jenis makanan yang lemak-lemak kan? Jadi lepas makan tu apa kata kita bakar terus lemak dengan Omega Guard Shaklee. Omega Guard memang terkenal dengan fungsinya dalam membakar lemak dalam tubuh.

  Pilihan saya untuk mengurangkan perut buncit ni adalah suplemen ini Omega, Herblax dan juga Alfalfa Kompleks. Kenapa? Sebab ketiga-tiga suplemen ini membantu saya dengan 3M. 

  • Membakar lemak - Omega Guard
  • Mencuci usus - Herb - Lax
  • Menyahtoksin - Alfalfa Kompleks




Herb Lax
  
Alfalfa + Herb Lax


  Satu perkara kita kena ingat, suplemen ini cuma membantu kurang perut buncit saja. Tak bermakna bila kita makan suplemen ni, perut kita terus ada 6 pax (yang berketul-ketul kat otot perut tu). Nak dapatkan six pax tu, nanti pada entri Perut Buncit part 2 saya akan kongsikan okay??

  Stay tune!!

Salam sayang

 ** These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.




0 comments:

Post a comment