Omega Guard Untuk Ibu Yang Berpantang..

Assalamualaikum..

  Selepas kelahiran bayi, ibu-ibu dikehendaki berpantang bagi memberikan tubuh badan kita peluang untuk berehat selepas kelahiran bayi. Dalam tempoh ini, ibu kena sentiasa mengekalkan badan mereka agar sentiasa panas dan sebaiknya menghindari benda-benda yang sejuk bagi mengelakkan masalah bentan dan bisa-bisa badan. Atas sebab itulah pada waktu pantang, ibu-ibu perlu memakai stokin, baju lengan panjang, sentiasa menyapu minyak panas dibahagian perut dan juga tapak kaki. Maka atas sebab itu juga, masyarakat Melayu mengamalkan pengambilan jamu ketika berpandang.

  Dalam entri kali ini, saya ingin kongsikan bagaimana Omega Guard Shaklee membantu ibu-ibu semasa tempoh berpantang mereka.

1. Badan sentiasa hangat
Ketika berpantang, ibu-ibu kena pastikan bahawa badan mereka sentiasa hangat. Ibu-ibu sekarang walaupun dalam keadaan masih berpantang, masih mampu membuat kerja rumah dengan sendiri. Ini termasuklah mencuci pinggan mangkuk, mandikan anak sendiri atau memasak. Jika selalu terdedah dengan air yang sejuk, kemungkinan berlaku bentan. Jadi dengan pengambilan Omega Guard, badan akan sentiasa kekal panas.

2. Membantu penurunan berat badan
Omega Guard menjadi suplemen yang digemari oleh kebanyakan orang yang ingin menurunkan berat badan. Maklumlah, semasa mengandung, pasti badan akan naik daripada berat sebelum mengandung kan? Omega Guard akan membantu membakar lemak yang tidak diperlukan didalam badan

3. Kawal paras kolestrol dan selera makan
Omega Guard bukan saja menurunkan paras kolestrol jahat dalam badan (LDL) malah ia juga mampu menaikkan paras kolestrol baik dalam badan (HDL). Dalam entri saya Omega Guard Bantu Kawal Berat Ibu Hamil?, Omega Guard ternyata mampu mengawal kenaikan berat ibu hamil. Bagaimana? Pengambilan Omega Guard akan menyebabkan badan kita terasa hangat dan ini menyebabkan rasa dahaga. Rasa dahaga ini membuatkan kita minum lebih banyak air daripada mengambil lebih banyak makanan. Ini sekaligus membantu mengawal kenaikan berat badan ibu.

4. DHA & EPA baik untuk otak
Selepas melahirkan anak, ibu-ibu biasanya akan menjadi sedikit pelupa selepas bersalin. Disinilah pentingnya Omega Guard kerana kandungan DHA dan EPA minyak ikannya membantu meningkatkan daya ingatan ibu tersebut. Khasiat ini juga dapat disalurkan ke bayi melalui penyusuan susu ibu.

5. Mencairkan kahak dan melegakan batuk
Bayangkan selepas bersalin dengan keadaan jahitan luka episiotomi yang belum sembuh sepenuhnya kita batuk. Perkara ini memang menyeramkan kerana takut jahitan akan tertetas kan? Jadi, jadikan lah Omega Guard ini sebagai perisai dalam membantu mengawalkan batuk dan mencairkan kahak

TESTIMONI 1

TESTIMONI 2

TESTIMONI 3

  Omega Guard ni bukan saja untuk ibu berpantang ye, banyak lagi manafaatnya. Jika anda ingin miliki Omega Guard anda, ini adalah masa yang sesuai untuk memborong Omega Guard sebab bulan ni promosi Omega Guard beli 6 percuma 1.

Order & Pertanyaan


0 comments:

Post a Comment