Khasiat GLA Untuk Kecantikan Kulit

Assalamualaikum..

  Wanita dan kecantikan memang tidak boleh dipisahkan. Satu kajian di University New York mengatakan kita ada 7 saat untuk first impression kepada seseorang dan orang akan tengok kulit kita terlebih dahulu untuk menggambarkan samada kita menarik atau tidak

  Pernah tak kita terfikir, kenapa waktu kita kecil, kulit kita licin, mulus dan cantik. Bila mula didatangi period hormon mula berubah dan perubahan kulit juga berlaku. Bila umur sudah masuk 20an, garis halus dekat muka mula timbul dan kulit makin kering. Bila dah hampir menapouse pula, kulit lagi berkedut, kering dan kusam.

  Mengapa ini berlaku? Dalam tubuh badan kita terdapat satu jenis asid lemak yang mana bila ia kurang dalam badan, boleh mendatangkan banyak masalah kulit, ekzema dan kulit berkedut. Asik lemak ini ini dikenali sebagai  Gamma Linolenic Acid ataupun GLA.

  Kenapa GLA ini penting untuk kecantikan wanita? Ini adalah sebab-sebabnya:

1. GLA adalah rahsia kulit glowing dan nampak lebih muda
Ada kajian yang dijalankan menunjukkan sekumpulan wanita mengambil makanan tambahan GLA kurang dari 60 hari mendapati kulit mereka tidak hilang kelembapan. Kulit mereka sentiasa lembab dan gebu.

2. Khasiat untuk wanita menapouse
Apabila menghampiri menopause, ada satu enzim dalam badan yang menukarkan asid lemak yang kita ambil dari pemakanan tidak berfungsi. Akibatnya GLA dalam badan semakin berkurangan yang menyebabkan kulit menjadi kusam dan berkedut apabila fasa menopause. Selain menjadi kusan dan berkedut, kulit juga akan bertambah kering dan kasar. Oleh itu untuk mengembalikan kelembapan kulit, wanita menopause perlu mengambil GLA.

3. GLA bantu mengurangkan ruam kulit dan eczema
GLA bulan sahaja penting untuk mengelakkan kulit berkedut dan kering, ia juga membantu mengurangkan kehilangan air dari kulit. Masalah kulit seperti eczema, dermatitis, jerawat dan kulit kering terjadi apabila GLA dalam badan kita semakin berkurangan.

4. GLA dan sunburn
GLA juga boleh mengurangkan msalah keradangan dan sunburn pada kulit disebabkan gelombang UV. Kajian di Scandinavian menunjukkan mereka yang mengambil GLA boleh mengurangkan kesan UV pada kulit. Kulit lambat menjadi merah dan pedih terbakar.


TESTIMONI 1 TESTIMONI 2  Ingin kulit yang glowing dan gebu? Jom dapatkan GLA anda hari ini. Boleh hubungi saya seperti dibawah


Order & Pertanyaan


** These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent and cure any disease.

0 comments:

Post a Comment