Inilah Sebab Saya Makan Vitamin..

Assalamualaikum..

  Ketika saya menaip entry ini..saya sedang berkursus selama 3hari. Maksudnya saya tinggalkan anak saya yang berusia 2tahun 10bulan dan MASIH breastfeeding di Taiping.

 Biasanya bila saya menghadiri kursus diluar daerah, 3 suplemen yg wajib saya bawa adalah ESP, alfalfa dan Nutriferon. Kenapa bawa vitamin - vitamin ni?



1. ESP - pemberi tenaga untuk saya 'berjaga' sepanjang kursus. ESP juga bantu saya kawal pemakanan saya. Maklumlah..time kursus ni makanan memang macam-macam. Kalau tak kawal..makan tak ingat pula saya nanti. Jd sebelum makan..minum secawan ESP, perut jd kenyang, masa makan pun cuma ambil portion yang sedikit. Pelik orang tengok saya makan sikit padahal makanan sedap. Perut da Kenyang..takkan makan byk lagi kan?

2. Alfalfa - memang wajib makan untuk detox!! Saya ni susah sikit nak 'membuang'. Jadi perlu untuk saya makan alfalfa untuk membantu detox. Kalau makan macam-macam..tapi tak membuang..takut jadi toksik pula dalam badankan? So alfalfa memang WAJIB bawa.

3. Nutriferon - sekarang ni musim hujan. Malam semalam waktu keluar dinner, kena hujan. Dalam bilik pula sejuk..rasa nak demam dibuatnya. Jadi sebelum tidur, minum segelas jus Oren yg dibancuh sekali dengan nutriferon. Bangun pagi..wallah!! Sihat tanpa sebarang demam!!

Tapikan..satu yang kurang suka bila makan alfalfa+ESP time jauh dari anak ni...breast jadi bengkak!!! Kenapa?? Alfalfa kan milk booster!! ESP pun milk booster.. Jd breast jd PENUH. Siapa sangka walau anak dah dekat 3 tahun saya masih mengalami breast engorgement. Semuanya kerana alfalfa+esp.

  Ini pengalaman saya sendiri ye. Setiap orang mungkin ada pengalaman berbeza. Saya tetap bawa vitamin-vitamin ni jika saya keluar berkursus diluar. Alhamdulillah vitamin-vitamin ini membantu saya kekal sihat, bertenaga dan fokus.

  Jika anda perlukan vitamin untuk kesihatan anda, boleh terus hubungi saya ye dan saya akan bagi cadangan vitamin yang sesuai untuk anda.

  Untuk order dan pertanyaan boleh hubungi saya di 0193937880 atau boleh email pertanyaan anda di nurraihanah20@gmail.com











0 comments:

Post a comment