Ezcema Pada Si Manja Anda...

Assalamualaikum..

  Pernah kah anda nampak bayi yang comel tetapi pipi kemerah-merahan seperti mempunyai penyakit kulit? Dalam bahasa biasa, orang menggelarnya sebagai ruam susu. Namun apabila keadaan ini berterusan, ia dikenali sebagai Eczema.

  Apakah itu ezcema? Ia merujuk kepada masalah kulit, dimana kulit membengkak, meradang atau gatal-gatal. Kebiasaannya ezcema dialami oleh bayi tetapi boleh juga terjadi pada orang dewasa. Ezcema berlaku tanpa mengira peringkat umur, tidak kira bayi, kanak-kanak mahupun orang dewasa. Sehingga sekarang punca eczema masih tidak diketahui tetapi ia berkemungkinan berkait rapat dengan sistem keimunan yang abnormal dalam diri seseorang individu. Sesetengah berlaku disebabkan oleh reaksi terhadap penggunaan sabun, makanan, keadaan persekitaran, perubahan suhu, faktor tekanan mahupun genetik.

  Bagaimana untuk mengurangkan Ezcema? Untuk kanak-kanak, pengambilan Meal Shakes dan Herbal Blend Multipurpose Cream mungkin boleh membantu. Meal Shakes membantu meningkatkan sistem imum badan dan ia juga membantu menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru. Herbal Blend cream pula merupakan krim Non Steroid yang membantu melembapkan kawasan ezcema yang kering. Rasa dingin dari Herbal Blend ini juga mengurangkan rasa gatal dikawasan ezcema.

  Bagi orang dewasa, anda boleh menggantikan Meal Shakes dengan ESP. Pengambilan Omega juga digalakkan kerana Omega bersifat anti keradangan yang mengurangkan rasa sakit akibat ezcema. Pastikan kawasan ezcema disapu dengan Herba Blend Cream kerana ezcema akan menjadi gatal bila kawasan kulit tersebut kering. Untuk meningkatkan sistem imun badan, pengambilan Nutriferon juga amat digalakkan.

TESTIMONI 1:  TESTIMONI 2:TESTIMONI 3:  Vitamin Shaklee adalah usaha untuk mengurangkan keradangan ezcema. Ia tidak bertujuan untuk menyembuh dan mengubati tetapi ia adalah satu ikhtiar. Jika anda mengalami masalah ezcema atau anak anda mengalaminya, anda boleh cuba produk yang saya syorkan. Boleh terus hubungi saya jika anda kurang pasti produk apa yang sesuai untuk anda.

Order & Pertanyaan
**  These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease.

  

0 comments:

Post a Comment