5 Sebab Kenapa Saya Perlukan Multivitamin..

Assalamualaikum..

  Bila sebut je Vitalea, first thing come accross my mind adalah ia adalah multivitamin yang mempunyai banyak khasiatnya. Di kalangan ibu-ibu hamil, Vitalea amat famous kerana Vitalea membantu ibu-ibu mengatasi masalah Hb rendah ketika mengandung mahupun kekurangan darah (anemia). Tapi sebenarnya, banyak lagi fungsi Vitalea yang boleh kita jadikan sebab kenapa kita perlukan multivitamin ini.

  Pernah dengar tak..Nak Hb cantik makan vitalea (ini memang selalu dengar..hehe), nak bertenaga makan vitalea, nak cantik makan vitalea, nak mata cerah pun vitalea. Apa sebenarnya keistimewaan Vitalea ni sampai ramai sangat yang ambil sebagai multivitamin harian.

  Vitalea adalah sumber multivitamin yang diformulasikan dengan zat besi. Ia mengandungi beta carotene yang sangat baik untuk mata dan juga mengandungi vitamin c dan e untuk membantu kecantikan kulit. You will get all the benefits with 1 tablet of vitalea. Jika dibandingkan dengan multivitamin lain, Vitalea merupakan multivitamin yang paling pantas larut dalam air dan mudah diserap. Tak percaya? Cuba tengok eksperimen video ini.



  Jadi kenapa saya perlukan multivitamin Vitalea ini?
  1. Kurangkan sindrom kurang nutrisi - Badan kita memerlukan vitamin penting untuk berfungsi dengan baik. Badan akan mudah terdedah oleh serangan penyakit jika badan kita kekurangan nutrisi
  2. Kesihatan mental dan fizikal - Vitalea memberikan sumber kesihatan mental dan fizikal yang diperlukan oleh badan dalam menjalankan aktiviti harian
  3. Peningkatan usia -  Semakin meningkat umur kita, banyak cell generation akan menjadi perlahan seperti kolagen kulit mula berkurangan, kepadatan tulang akan berkurang dan sistem badan akan menjadi kurang efisen untuk menyerap nutrisi. Jadi kita perlukan vitamin tertentu untuk membantu mengembalikan fungsi normal badan.
  4. Keperluan nutrisi lelaki dan wanita berbeza - Perempuan sebenarnya lebih banyak terdedah kepada kekurangan vitamin. Contohnya setiap bulan ketika perempuan mengalami haid, badan kita akan kekurangan kalsium pada waktu itu. Perempuan juga melalui proses kehamilan dan penyusuan yang memerlukan tubuh untuk top up nutrisi tambahan. Biasanya perempuan akan selalu kekurangan asid folik, zat besi, vitamin B6 dan kalsium.
  5. Meningkatkan tenaga badan - Lelaki mahupun wanita sentiasa inginkan tenaga yang berpanjangan kan? Dengan kandungan vitamin pada Vitalea membantu meningkatkan tahap tenaga kita seharian.
TESTIMONI 1:

Vitalea memberikan tenaga

TESTIMONI 2:

Vitalea adalah vitamin semulajadi

TESTIMONI 3:

Vitalea meningkatkan tahap kesihatan

TESTIMONI 4:

Vitalea amat sesuai untuk wanita hamil


 Jadi jika anda seorang yang amat sibuk, tidak memerlukan suplemen untuk menambahkan nutrisi dalam tubuh anda yang tidak anda peroleh dari sumber makanan, mungkin Vitalea boleh membantu anda untuk kekal sihat, cergas dan bertenaga sepanjang hari.



Order & Pertanyaan



**  These statement has not been evaluated by  Food and Drug Administration.  These product are not intended to diagnose, treat, prevent or cure any disease 



0 comments:

Post a comment