Nyahkan Demam dan Selsema Dengan Vitamin C

Assalamualaikum..

  Kebelakangan ni, cuaca memang tak menentu. Bila cuaca dah menentu ni, macam-macam lah sakit datang. Paling common, deman dan selsema. Tak kira lah samada yang dewasa atau kanak-kanak, dalam cuaca tak menentu ni memang senang kena demam dan selsema. 

 Kebetulan juga semalam, rakan saya kena selsema dan minta pendapat saya kalau ibu yang masih menyusukan anak boleh makan panadol. Sebenarnya tak ada masalah pun makan panadol ketika breastfeed, cuma kalau diberikan pilihan, saya lebih suka mengamalkan suplemen semulajadi untuk mengelakkan demam dan selsema. Pilihan saya..Vitamin C dan Neutriferon. Agak lama juga saya tak makan panadol sebab asal nak demam atau selsema, saya akan ambil kedua-dua suplemen ni.Kenapa pilihan saya Vitamin C?

1. Satu fungsi vitamin C adalah ia meningkatkan sistem imunisasi badan. Jadi bagi mereka yang sering demam, selsema dan batuk, vitamin C dapat membantu meningkatkan sistem imunisasi badan anda.

2. Membantu mengurangkan elergi hidung dan resdung - Bila kita selsema, hidung cepat tersumbat dan kita akan mula bersin. Pengambilan 2 tablet vitamin C setiap hari boleh mengurangkan keradangan hidung dan juga mengurangkan elergi hidung.

3. Merupakan antioksidan yang baik - Vitamin C merupakan antioksidan yang berkuasa, ia membantu meningkatkan interferon semulajadi badan dan meransang pengeluaran T-cells untuk melawan radikal bebas yang akan menyerang sel-sel badan kita.

4. Membantu mengatasi masalah gusi berdarah - Keadaan bila gusi kita berdarah biasanya dikaitkan dengan kekurangan vitamin C. 

5. Membentuk kolagen dalam kulit - Selain meningkatkan tahap imun tubuh, Vitamin C juga meransang pembentukan kolagen dalam kulit. Maka tak hairan lah ramai yang mengambil vitamin C untuk kecantikan kulit.

6. Vitamin C Shaklee merupakan 'sustained release'- Maksudnya khasiat vitamin C yang kita makan akan dirembeskan dan dilepaskan perlahan-lahan dalam tubuh. Ini memberikan tubuh kita sentiasa dibekalkan dengan vitamin C secara berterusan.
TESTIMONI 1

TESTIMONI 2


  Nampak tak kenapa saya memilih vitamin c berbanding dengan panadol. Anda juga ada pilihan, terpulang pada anda. Sebotol vitamin C, bukan saja untuk kesihatan kita tetapi berfungsi dalam kecantikan kulit.  Untuk lebih testimoni dan info mengenai vitamin C, boleh klik DISINI ye. Jika anda ingin order Vitamin C anda, boleh terus klik link dibawah dan maklumkan kepada saya agar saya boleh berikan konsultasi percuma kepada anda.  vitamin c


Untuk Order & Pertanyaan


** These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, prevent, treat and cure any disease. 

0 comments:

Post a Comment