Cara Makan Kolagen Shaklee Yang Betul

Assalamualaikum..

 Adakah anda mengalami masalah kulit kering, kulit berkedut dan kendur, rambut rosak ataupun kuku yang tidak sihat? Anda mungkin mengalami masalah kekurangan kolagen. Kolagen dalam badan akan mula merosok apabila usia kita sudah melebihi 25 tahun keatas. Oleh itu amat penting untuk kita mengambil kolagen yang cukup agar penampilan kita tidak nampak lebih tua dari usia sebenar ;)

  Tahukah anda, kolagen yang paling senang meresap kedalam kulit adalah kolagen yang diambil secara oral (dimakan/diminum). Kolagen yang diambil secara oral mempunya stuktur yang lebih halus dan kecil jika dibandingkan dengan kolagen yang berbentuk sapuan atau tablet yang mempunyai struktur yang lebih besar yang menyebabkan ia lambat menembusi kedalam kulit.

  Jadi, bagaimanakah cara pengambilan kolagen Shaklee yang betul?


Struktur kolagen Shaklee yang berbentuk serbuk memudahkan penyerapan dalam kulit 

Cara pengambilan kolagen Shaklee dengan betul
1 kotak kolagen Shaklee mengandungi 15 sachet dan anda cuma perlu makan 1 sachet sahaja sehari

Waktu makan kolagen 
Cara makan kolagen yang betul adalah ia mesti diambil ketika perut masih kosong dan bersama air kosong. Adalah lebih baik juga diambil ketika hendak tidur kerana semasa kita tidur, tubuh berada dalam keadaan rehat dan proses baikpulih dan penggantian sel berlaku pada waktu malam. Pada masa ini, kolagen lebih mudah diserap dalam tubuh. Ia juga boleh dimakan pada waktu pagi sebelum bersarapan. Jangan lupa, air masak kena 2-3liter sehari jika anda mengambil apa-apa suplemen. 

Cara makan kolagen
Pemakanan kolagen bergantung kepada selera masing-masing asalkan ia tidak diambil bersama air panas atau minuman berkafien. Untuk saya sendiri, saya lebih suka bancuh kolagen bersama Performance Drink atau pun bersama dengan ESP. 

Dah tau cara pengambilan kolagen dengan betul kan? Jadi lebih mudah anda mendapatkan kesan yang lebih cepat. Anda nak cuba kolagen Shaklee? Boleh klik order dibawah ya. Dah beli dari saya, boleh hubungi saya terus untuk konsultasi percuma. Sebelum tu, boleh cuci mata tengok testimoni pengguna kolagen Shaklee ;)kulit lebih lembut seawal 7 paket pengambilan sudah menunjukkan kesan
 kolagen

Salam Sayang* These statement has not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, prevent and cure any Disease. 

0 comments:

Post a Comment