Alahai Meal Shakes!!

Assalamualaikum..

  Anak saya Amna, 2tahun 8bulan sebenarnya takde masalah nak makan. Dia memang suka makan dan kuat makan, satu lagi, Amna bukan jenis picky eater, bagi la apa pun, as long as makanan tu tak pedas or pahit, dia memang akan makan.

  Alkisahnya bila kenal dengan Meal Shakes ini, saya cuba la nak bagi kat Amna. Meal Shakes ini kan merupakan suplemen yang mempunyai 19 vitamin dan mineral, jadi mungkin saya boleh 'top-up'vitamin yang saya tak dapat berikan pada pemakanan harian Amna melalui Meal Shakes. Tujuan saya sebenarnya bukan nak naikkan lagi selera makan Amna, tapi sebagai langkah untuk meningkatkan tahap kesihatan Amna dengan lebih baik.

  Rasa baru 2 hari berikan Amna MealShakes, nampaknya selera makan dia makin menjadi-jadi pula. Kalau tengok orangnya, kecik je, tapi tengok dia makan, kita pun ikut berselera. Pagi da berikan dia sarapan, lepas 2jam dia minta pula roti. Tengahari pula lepas makan tengahari, minta pula bubur atau makanan sampingan lain. Petang untuk minum petang, request donut, request roti, request spegeti. Jenuh nak penuhi selera makan dia. Makan malam memang wajib untuk Amna..kalau misalnya saya tak masak nasi..dia sendiri tanya 'Ummi, malam ni kita tak makan nasi ke". pokok pangkalnya, dia semakin kuat makan. Saya risau juga kan takut nanti Amna terlebih makan, dia jadi kanak-kanak obes, tapi so far alhamdulillah..dia semakin aktif, tak pernah sembelit dan berat badan dia pun maintain je.  Seperkara lagi, alhamdulillah, saya pun tak ingat bila kali terakhir dia demam. Apa yang saya ingat, badan dia pernah suam2 2 months back, tapi tak pernah sampai tahap dia demam.

Mealshakes untuk Amna, ESP untuk Ummi..
  Yang itu cerita pasal Amna, yang saya ni pula memang takut nak ambil Meal Shakes. Bukan tak suka, perisa Vanilla is my favourite. Tapi saya notice, bila dah amik Meal Shakes ni, dengan saya sekali kuat makan. Ishh..bahaya ni..saya ni dah la jenis metabolisma rendah..badan memang cepat membesar dgn sihat dan kuat..hehehe..

  Jadi bagi ibu-ibu yang mempunyai anak yang picky eater..saya sarankan cubalah MealShakes. Ramai yang da mencuba dan alhamdulillah feedback yang diterima pun positif. Boleh klik disini ye untuk testimoni Meal Shakes. Untuk anda yang takut berat badan naik setelah ambil Mealshakes, jangan risau..saya boleh guide anda mengenai pemakanan mealshakes yang betul. 

  Banyak lagi tau kelebihan Meal Shakes ni. Kalau nak tahu, boleh klik DISINI ye. Bagi anda yang ingin mendapatkan MealShakes untuk anak anda, anda boleh klik ORDER dibawah.



 Mealshakes

Salam Sayang,


** These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

0 comments:

Post a comment