Merawat Gout Dengan Vitamin Semulajadi

Assalamualaikum..

  Gout merupakan sakit sendi yang disebabkan oleh lebihan asid iaitu sisa perkumuhan sejenis protien yang dikenali sebagai purin. Apabila asid urik tidak berjaya disingkirkan didalam badan melalui air kencing, ia akan berkumpul didalam sendi dan menjadi Gout. Bila ini berlaku, akan berlaku keradangan yang penyakitkan pada sendi dan tulang. 


Punca Gout
  Gout mungkin disebabkan oleh beberapa faktor seperti faktor pemakanan, genetik dan masalah buah pinggang.  Ia adalah sebahagian daripada penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibata urik asid (iaiatu bahan buangan yang terbasil daripada pemecahan puri(protien); berkumpul pada sendi dan tisu lembut disekeliling sendi, terutama pada kaki dan menyebabkan rasa sakit.

  Bagi merawat gout, pesakit biasanya disuruh untuk mengawal pemakanan mereka.  Ubat yang diberikan untuk merawat gout adalah allopurinol tetapi sebaik sahaja pesakit mengambil allopurinol, ia harus diteruskan tanpa henti.  Bagi mereka yang tidak ingin mengambil ubatan ini, disiplin dalam menjaga pemakanan haruslah kuat. Pesakit gout lazimnya perlu mengamalkan makanan yang rendah protien kerana protien boleh menyebabkan asid urik meningkat dengan mendadak.

  Jadi apakah alternatif untuk merawat gout secara semulajadi?


Alfalfa ~ Detox semulajadi yang membuang toksin (asid urik) dalam badan bagi merawat gout
Omega Guard ~  Mengelakkan keradangan sendi dan penting untuk merawat gout yang agak kronik
Performance Drink ~  Memelihara kandungan bendalir didalam badan dan mengelakkan dehidrasi kerana pesakit gout mesti mempunyai bekalan air yang cukup bagi proses penyingkiran urik asid.

Testimoni 1 : Merawat Gout dengan Omega dan AlfalfaTestimoni 2 : Merawat Gout dengan Omega, Alfalfa dan Performance Drink


    Walaupun penyakit gout ini bukanlah dikategorikan sebagai penyakit berbahaya, tapi pada penghidapnya memang merasa tak tahan apabila gout menyerang. Jadi daripada bergantung kepada ubat-ubatan, apa kata anda beralih kepada vitamin semulajadi untuk merawatnya.

Untuk Order & Pertanyaan

0 comments:

Post a Comment