Vitamin E Shaklee..Lain Daripada Yang Lain...

Assalamualaikum wbt..

  Antara vitamin yang mendapat sambutan lelaki dan wanita adalah Vitamin E Kompleks Shaklee. Bagi wanita vitamin ini mendapat sambutan kerana ia juga dikenali sebagai vitamin kecantikan, sementara kaum lelaki mengenali vitamin ini sebagai Vitamin Cinta ;)

  Apa yang ingin saya kongsikan disini, kenapa Vitamin E Shaklee berbeza dengan vitamin E yang lain, lebih-lebih lagi dengan wajah baru vitamin E sekarang, sudah pastinya khasiat vitamin ini juga lebih power! ^^

Vitamin E

  • Merupakan vitamin larut lemak yang biasanya ditemui dalam makanan seperti minyak sayuran, bijirin, daging, telur, sumber kekacang, buah-buahan dan sayur-sayuran.  
  • Dikenali sebagai vitamin antioksidan yang kuat, ia juga merupakan pelindung kepada tisu lemak kita seperti sel membran, tisu saraf dan melindungi DNA daripada serangan radikal bebas, yang merupakan kunci utama kepada penyakit kanser
  • Vitamin E membantu melindungi vitamin A dalam tubuh dan dengan adanya selenium dalam vitamin E kesannya lebih efektif
  • Kajian menunjukkan Vitamin E menstimulasikan sistem imun, memperbaiki sistem peredaran darah dan penyerapan oksigen, melawan kanser dan menghalang katarak
Jadi..apakah perbezaan Vitamin E Shaklee dengan yang lain?
  1. Vitamin E Shaklee berasal dari sumber semulajadi.'d-alpha-tocopherol' - 'd' ini maksudnya sumber semulajadi dan bukan sintetik.  Harga vitamin sintetik memang jauh lebih murah tetapi pada hakikatnya? Vitamin sintetik tidak dapat menandingi vitamin asli dari fungsi, kadar serapan dan keberkesanan.
  2. Mempunyai Selenium - Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlu disertakan dengan selenium untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum.  
  3. Sebiji Vitamin E mempunyai 400IU Vitamin E - banyak kan? berbaloi dengan harga yang anda bayar
  4. Khasiatnya sangat banyak. Boleh rujuk entri Vitamin E
  Kini Vitamin E didatangkan dengan formulasi baru! Ekstrak biji buah anggur. Tujuannya untuk meningkatkan dan memperhebatkan lagi fungsi dan kesannya.  Ekstrak biji buah anggur adalah anti-oksida yang sangat kuat, 20~50 kali ganda daripada anti oksida vitamin E, Vitamin A dan lain-lain vitamin yang ada dalam tubuh kita.

  Tak kenal maka tak cinta..nak tahu betapa hebatnya khasiatnya..kena cuba dulu, baru tau! Confirm anda akan jatuh cinta! ^o^

**  These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These product are not intended to diagnose, prevent, treat or cure any disease.

Untuk Order & Pertanyaan

NurFatin Raihanah
Sms/WhatsApp : 0193937880
Pm Admin: Live a Healthy Life (Cahaya Hati Umi)
Email: nurraihanah20@gmail.com

0 comments:

Post a Comment