Pengalaman Kehamilan Yang Berbeza Dengan Set Hamil Shaklee...

Assalamualaikum wbt..

  Apabila disahkan hamil, perkara pertama yang perlu anda fikirkan adalah menjaga kesihatan diri anda dan bayi dalam kandungan. Oleh itu, pengambilan suplemen/vitamin amat penting bagi menjamin kesihatan kedua-dua ibu dan bayi. Hari ini saya ingin berkongsi 2 testimoni  Set Kehamilan oleh ibu-ibu yang pada kandungan sebelum ini mengambil vitamin lain dan memilih set kehamilan Shaklee pada kandungan sekarang. Kedua-dua ibu ini sangat berpuas hati dengan set kehamilan Shaklee.

Testimoni 1 : Puan Eilarazi Master

Menurut Puan Eila, dengan mengamalkan Set Hamil Shaklee, beliau lebih rasa bertenaga, tidak cepat penat, tidak sembelit dan paling penting, bacaan HB semakin naik..alhamdulillah..

Testimoni 2:  Puan Syaheedah


Berbeza dengan kandungan pertama, kali ni berat badan beliau naik dengan terkawal, badan lebih bertenaga, tiada lagi masalah kebas (mengkarung) di kaki dan muka sentiasa berseri-seri.

  Kedua-dua testimoni ini adalah pengalaman peribadi masing-masing mengenai perbezaan kehamilan mereka terdahulu dan sekarang. Apa yang terdapat dalam set kandungan ini? 

Set Kehamilan Trimester Pertama (Set J) mengandungi:

  • Vitalea ==> Multivitamin yang membantu kesihatan dan kecergasan ibu mengandung. Asid folic yang terdapat didalam Vitalea juga membantu mengekalkan bacaan Hb dalam darah dan mengelakkan anemia
  • B-Complex => Dikenali sebagai 'happy vitamin' kerana vitamin ini merupakan vitamin yang membantu ibu-ibu dalam keadaan tenang dan ceria. Vitamin ini mengandungi asid folic yang membantu badan lebih bertenaga, otak lebih fokus dan emosi lebih stabil.
  • Vitamin C => Membantu meningkatkan imunisasi badan dan membantu penyerapan iron dalam tubuh jika diambil dengan Vitalea
  • Osteomatrix => Dikenali juga sebagai kalsium, ia membantu membina tulang dan gigi yang kuat untuk ibu mengandung. Jika anda kurang gemar minum susu, pengambilan 4 biji Osteomatrix pada waktu malam sudah memadai untuk memberikan sumber kalsium kepada anda
Set Kehamilan Trimester Kedua dan Tiga (Set J-1)
  Pada kedua-dua trimester ini, semua vitamin yang diambil ketika trimester pertama diteruskan pengambilannya seperti biasa. Namun pada usia kandungan 7bulan, ibu-ibu hamil digalakkan untuk mengambil:
  • Omega Guard => Merupakan asid lemak yang ditemui dalam ikan laut dalam.  DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang diperolehi melalui pemakanan.
  
  Jika anda merasakan vitamin ini sangat banyak untuk anda ambil, mungkin anda boleh anggap ini satu pelaburan untuk kesihatan anak anda. Lagipun, setiap vitamin ini mempunyai fungsi yang berbeza-beza kan? Yang lebih menarik lagi, walaupun kesemua vitamin ini termasuk dalam set kehamilan, ia juga boleh dimakan sebagai suplemen harian untuk seisi keluarga.

  Jika anda berminat untuk mendapatkan vitamin-vitamin ini, boleh dapatkan melalui saya ye :)

**  These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration.  These product are not intended to diagnose, prevent, treat or cure any disease.

Untuk Order & Pertanyaan

NurFatin Raihanah
Sms/WhatsApp : 019 393 7880
Pm Admin: Live a Healthy Life (Cahaya Hati Umi)
Email: nurraihanah20@gmail.com

0 comments:

Post a Comment