Mengatasi Masalah Sembelit dan Buasir...

Assalamualaikum wbt..

  Buasir atau hemoroid adalah penyakit yang terjadi di bahagian dubur.  Penyakit ini dapat dikesan apabila saluran dubur membengkak. Ianya boleh berlaku sama ada di dalam dubur atau di kawasan luar. Biasanya pesakit akan berasa sakit kesan daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan pembuangan air besar yang menjadi amat perit.

  Bengkak biasanya terjadi disebabkan oleh pengembangan saluran darah pada sel-sel yang melapisi saluran dubur.  Selain bengkak pada saluran dubur, pendarahan semasa membuang air besar juga terjadi disebabkan oleh luka apabila najis keras bergesel dengan buasir.

  Kebiasaannya, buasir berlaku apabila kita mengalami masalah sembelit. Bagi wanita-wanita hamil, pekara ini amat kerap terjadi kerana kekurangan air dalam tubuh atau corak pemakanan sewaktu hamil. Wanita hamil yang mengalami alahan yang teruk juga mempunyai potensi untuk mendapat buasir kerana pada masa ini, mereka tidak lalu untuk makan atau minum.

  Jadi bagaimana hendak mengatasi masalah buasir??


  • Osteomatrix Shaklee - Merupakan suplemen yang berupa kalsium. Osteomatrix membantu mengurangkan masalah sembelit, melancarkan pembuangan air besar dan memberi kelesaan kepada anda apbila mengalami luka dibahagian dubur
  • Omega Guard - Apabila kita sembelit, otot dubur akan membengkak. Omega Guard membantu untuk mengecutkan otot  yang membengkak. Omega guard juga membantu melancarkan pembuangan air besar ketika sembelit
  • Zink Kompleks - Zink amat disarankan kepada pesakit buasir tahap tinggi keluar najis dengan darah atau membuang air besar dengan sangat perit. Zink mempunyai sifat penyembuhan dan ia membantu menyembuhkan luka dalam dubur dengan lebih cepat.
  Inilah testimoni pengguna yang mengamalkan ketiga-tiga suplemen ini:

  
  Jika anda merupakan ibu mengandung, anda boleh mengamalkan pengambilan Osteomatrix 4 biji sehari. Selain membantu mengatasi masalah sembelit, Osteomatrix juga membekalkan sumber kalsium kepada anda. Jadi bagi ibu-ibu mengandung yang mengalami masalah untuk minum susu, pengambilan Osteomatrix sudah memadai. 

  Antara tips lain yang boleh diamalkan selain dari pengambilan suplemen diatas, jangan lupa untuk:
  • Minum air secukupnya
  • Makan makanan yang berfiber daripada pemakanan harian seperti sayur dan buah-buahan
  • lakukan senaman dengan kerap
  • Terus ke tandas bila datang gesaan (bowel movement). Jangan menangguh-nangguh kerana ini boleh menyebabkan buasir
  Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya seperti dibawah

**These statements has not been  evaluated by Food and Drug Administration. This product are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

Untuk Order & Pertanyaan

NurFatin Raihanah
Sms/WhatsApp : 0193937880
Pm Admin: Live a Healthy Life (Cahaya Hati Umi)
Email: nurraihanah20@gmail.com
0 comments:

Post a Comment