April..Promosi Nutriferon

Assalamualaikum wbt..


  Alhamdulillah it's April..bulan kegemaran saya..lots of beautiful things happening in April and one of it is my birthday..that's why I love April the most ;)

  Ok..enough dengan intro why I love April. Untuk bulan April ini, Shaklee mengadakan promosi salah satu Immune Booster yang semakin mendapat sambutan ramai iaitu Nutiferon. Bagi mereka yang masih ragu2 macamana rupanya Neutiferon, ini lah dia :-  Nutiferon merupakan produk yang diperbuat daripada gabungan bahan semulajadi seperti biji labu, bunga safflower, benih plantago, dan kuntuman bungan japanese Suckle. Kesemua bahan2 ini telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan meransang gerak balas imun semulajadi pada peringkat sel-sel. Perlu diketahui Nutriferon BUKAN UBAT ye? Ia cuma merangsang inteferon dalam tubuh kita bagi meningkatkan imun tubuh.

  Bagaimana Inteferon berfungsi untuk meningkatkan imun dalam tubuh kita?
Apabila tubuh kita tidak sihat contohnya demam tubuh kita diserang oleh patogen atau lebih dikenali sebagai virus, bakteria dan parasit. Apabila keadaan ini berlaku, tubuh akan mengaktifkan sejenis protien yang dikenali sebagai Inteferon.  Inteferon yang dihasilkan tidak membunuh patogen yang terhasil itu sebaliknya;

  • memberikan signal pada sel2 persekitarannya untuk mencetuskan mekanisma pertahanan sel-sel tersebut
  • mengaktifkan sel-sel imun yang mematikan tumor atau patogen yang menceroboh masuk ke dalam badan
  • secara ringkasnya Inteferon membantu melindungi tubuh kita yang sentiasa terdedah kepada jutaan kuman setiap hari.
  Jika anda bukanlah jenis yang bergantung kepada ubat untuk kekal sihat, anda mungkin boleh menjadikan Neutiferon ini sebagai Immune Booster anda. Dalam sekotak terdapat 30paket dan anda hanya perlu mengambilnya seminggu sekali sahaja. 

  Untuk bulan April ini, pembelian 6 kotak Nutiferon, anda akan dapat satu kotak percuma. Harga memang jauh lebih rendah dibandingkan dengan harga biasa. Jadi jika anda ingin mendapatkan nutiferon anda, boleh lah hubungi saya seperti dibawah dan jangan lupa untuk terus membaca blog saya kerana saya akan update testimoni pengguna mengenai produk ini juga produk2 Shaklee yang lain ;)

FB : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Sms: 019 393 7880
email: nurraihanah20@gmail.com
Fanpage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )

0 comments:

Post a Comment