Ostematrix bukan sekadar Kalsium!

Assalamualaikum wbt...

  Waaa..da lama betul tak update blog..sibuk lately dengan tugasan harian. Bertambah2 sibuk lagi bila si kecik amna da mula berjalan..heheh..mula2 nak belajar berjalan tu memang sakit pinggang juga dibuatnya, maklumlah, kena membongkok nak ajar dia bertatih. Tapi saya tak risau..sebabnya..saya ada penawar terbaik untuk melegakan kesakitan pinggang saya..OSTEMATRIX!



  Apa dia Ostematrix ni?? Hah..ini dia..====================>
Sebelum saya bercerita lebih lanjut mengenai khasiat Ostematrix, cuba tengok video ini: SHAKLEE OSTEMATRIX INFORMATION

 Menurut video dari sumber YouTube ini, kalsium adalah seperti batu-bata yang membantu membina tulang kita. Dalam video ini, ditunjukkan bagaimana binaan batu batan boleh roboh begitu sahaja tanpa diletakkan simen. Ini berbeza dengan batu-bata yang diletakkan simen, ia berdiri teguh dan kuat. 

  Simen dalam video ini diibaratkan sebagai kalsium yang membina tulang kita. Ostematrix Shaklee membekalkan Vitamin D, Magnesium, Mangan, Kuprum dan boron bersama-sama agar badan kita dapat menyerapnya dengan lebih baik.  Ia juga bagi mengelakkan endapan sesetengah mineral dalam tubuh badan kita.

  Antara manafaat Ostematrix kepada kesihatan:

  • membina tulang dan gigi yang kuat
  • memperbaiki gastrik
  • memperbaiki kekejangan dan kebas2
  • membantu mengurangkan simptom PMS, sengugut, kembung perut dan kemurungan
  • membantu pengecutan otot dan membantu fungsi saraf
  • membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • membantu mengatasi masalah-masalah sendi
  • membantu pengalkalian tubuh
  Apa istimewanya Ostematrix?? Ostematrix membekalkan:
  • 1000mg (100% pengambilan harian) unsur kalsium dari sumber-sumber yang mengandungi tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi
  • 400mg (100% pengambilan harian) Magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% pengambilan harian) Vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
  Biasanya saya akan mengambil 4tablet kalsium ostematrix setiap hari diwaktu malam. Namun sebenarnya pengambilan 2 tablet Ostematrix setiap hari sahaja berupaya untuk meningkatkan tahap kalsium dalam badan dalam tempoh 12jam.  Jadi tak hairan la dengan pengambilan kalsium ini, ia membantu saya tidur dengan lebih lena waktu malam kerana fungsinya yang meredakan stres pada tubuh.

  Interesting kan Ostematrix Shaklee ni. InsyaAllah pada entri2 akan datang, saya akan update lagi pengalaman saya sendiri mengambil Ostematrix sebagai suplemen harian. Jika anda ingin mendapatkan kalsium anda hari ini, hubungi saya seperti berikut:

Fb  : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Sms: 019 393 7880
Email: nurraihanah20@gmail.com
Fanpage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )

0 comments:

Post a comment