Stok susu banyak: Antara Rezeki dan Usaha..

Assalamualaikum wbt..

  Cuba tengok pada gambar dibawah..


Dengan Set 3M dari Shaklee, segalanya tak mustahil

  Gambar diatas adalah testimoni sebenar seorang ibu yang berazam untuk mengumpulkan stok susu untuk anaknya. Mana2 ibu yang menyusukan anak pun pastinya ingin mengumpul stok sebanyak ini kan? Setiap ibu itu ada rezeki masing2 dalam mengumpul stok susu, namun tak semua ibu bertuah boleh berjaya mengumpul stok seperti ini. Jadi kita kena berusaha lebih gigih lagi utk mendapatan hasil yang kita harapkan. Satu caranya adalah dengan pengambilan suplemen.

  Ramai ibu2 yang menyusuan anak tidak mengambil apa2 suplemen untuk kesihatan diri. Bagi diri saya sendiri, pengambilan suplemen ini perlu kerana saya bukanlah seorang yang mengamalkan pemakanan seimbang. Pengambilan suplemen dalam penyusuan susu ibu bukanlah semata2 untuk banyakkan susu badan seperti yang diheboh2kan, tetapi ia adalah untuk melengkapkan nutrisi yang berkurangan didalam tubuh ibu dan memberi kesihatan yang baik kepada ibu.

  Jika ibu itu sendiri kekurangan nutrisi, bagaimana mahu menghasilkan susu yang berkualiti dan banyak? Jadi disini kita perlu berusaha untuk mencari alternatif lain, sebagai contoh suplemen. Ada sesetengah ibu bila ambil set penyusuan ini, akan merasa kecewa bila susu tak banyak, lepas tu mula lah menyalahkan suplemen tak berkesan, mahal lah tapi takde hasil. Suplemen bukan magik ye..makan sehari esok terus dapat nampak kesannya..Cuba lihat kenapa orang lain ambil suplemen Shaklee untuk banyakkan susu berjaya buat stok yang banyak? Apa yang mereka buat? Bukan sekadar makan suplemen Shaklee tetapi mereka memahami konsep asas penyusuan iaitu DEMAND VS SUPPLY. Tiada rahsia cuma anda perlu lakukan tips penyusuan sahaja dengan usaha gigih dan yakin, susu anda sebenarnya cukup dan banyak! 

  Kesimpulannya disini, susu ibu itu memang rezeki yang Allah bagi pada semua ibu tapi sebagai ibu juga, kita kena usaha untuk memastikan tubuh kita sentiasa sihat. Tubuh yang sihat, ditambah lagi dengan pemahaman tentang konsep penyusuan, InsyaAllah, anda akan dapat hasil seperti gambar di atas.

  Berminat mendapatkan suplemen penyusuan, kehamilan, berpantang, kecantikan, kesihatan keluarga dan anak, hubungi saya seperti berikut:

  Call / Sms : 019 393 7880
  Fb: NurFatin Raihanah Emelie Rosales
  Email: nurraihanah20@gmail.com
  Like FanPage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )






0 comments:

Post a Comment